banner24
banner25

Uzmanlar Uyardı: İlk Altı Ay Bebeğinizle Uyumayın

Anne ve babaları uyaran uzmanlar, anne babaların bebeklerle uyumasının oluşturacağı tehlikeler konusunda uyarılarda bulundu.

Uzmanlar Uyardı: İlk Altı Ay Bebeğinizle Uyumayın

Anne ve babaları uyaran uzmanlar, anne babaların bebeklerle uyumasının oluşturacağı tehlikeler konusunda uyarılarda bulundu.

21 Mayıs 2017 Pazar 00:39
Uzmanlar Uyardı: İlk Altı Ay Bebeğinizle Uyumayın

Anne ve babaları uyaran uzmanlar, anne babaların bebeklerle uyumasının oluşturacağı tehlikeler konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, özellikle ilk altı ayda anne babaların bebekleriyle uyumamasını istedi.

İLK AYLARDA GÖRÜLEN ANİ BEBEK SENDROMU TEHLİKESİ ARTIYOR

Uzmanlar, bebekler ile birlikte aynı yatakta uyumanın, bebeklerde daha çok ilk aylarda görülen ani bebek ölümü sendromu (SIDS) tehlikesini arttırabileceğini açıkladı. Uzmanlar, bebeklerin, anne ve babaları ile birlikte uyumaları halinde, yataktan düşme, yorganın altında aşırı sıcaklığa maruz kalma, anne babaları tarafından havasız bırakılmak, yastık ya da iyi tutturulmamış çarşafla boğulmak gibi ölümcül tehlikeler ile karşılaşabileceğini ifade etti.

BEBEKLER İLK ALTI AY KENDİ YATAKLARINDA UYUMALI

İngiltere Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bebeklerin ilk altı ay anne ve babaları veya bakıcılarının odasında, kendi yataklarında uyuması gerektiğini belirtiyor.

Yeni anne ve baba olan kişilere destek veren NCT adlı yardım kuruluşu da, ani bebek ölümü sendromunun oldukça yaygın olmamasına rağmen, ölüm nedenlerinin daha çok anne ve babaların bebekleriyle birlikte uyudukları sırada meydana geldiğini belirtiyor.

BEBEĞİNİZLE UYUYACAKSANIZ BUNLARDAN EMİN OLMALISINIZ

NCT Uzmanlarına göre, bebekleri ile birlikte uyuyan ann ve babalar, bebeklerinin yataktan düşmeyeceği ve herhangi bir yere sıkışıp kalmayacağından emin olmalı. Kalın yorgan yerine pike ya da battaniye kullanılarak, bebeklerin yüzlerinin örtülmemesi tavsiye ediliyor.

Uzmanlar ayrıca, bebeklerin yastıklardan uzak tutulması gerektiğini, anne ve babanın da bebekleri ile koltukta uyuyakalmamasını tavsiye ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.