banner24
banner25

Torbalı'da tarım işçilerinin yevmiyeleri arttı

Torbalı'da mevsimlik tarım işçilerinin yevmiyeleri için çalışma yapıldı.

Torbalı'da tarım işçilerinin yevmiyeleri arttı

Torbalı'da mevsimlik tarım işçilerinin yevmiyeleri için çalışma yapıldı.

06 Ocak 2022 Perşembe 15:12
Torbalı'da tarım işçilerinin yevmiyeleri arttı
İzmir'in Torbalı ilçesinde 1 Mart 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde işçi yevmiyelerinin 125 liradan 200 liraya çıkması kararlaştırıldı.
İzmir Şanlıurfa Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, federasyona bağlı Torbalı Siverekliler Derneği, çoğunluğu Şanlıurfalı mevsimlik işçilerden oluşan tarım işçilerinin sorunlarının çözümü için çalışma başlattı.
Bu kapsamda Torbalı Ziraat Odası'nda, kaymakamlık yetkilileri öncülüğünde işveren ve işçi temsilcileri ile bir araya gelen Torbalı Siverekliler Derneği Başkanı Bahri Ağırtaş, 2022 yılında uygulanacak yevmiye tarifesini görüştü.
Görüşme sonunda işçi yevmiyelerini 1 Mart'tan itibaren 200 lira olarak gerçekleşmesi ve işçi servislerine de 50 lira mazot farkı ödenmesi kararlaştırıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, söz konusu durumun hayırlı olmasını dileyerek, bu çalışmalara ek olarak ilerleyen dönemlerde tarım işçileri için sağlık, eğitim ve barınma gibi alanlar için çeşitli uygulamaların hayata geçirileceğini aktardı.
Amaçlarının işçilerin sıkıntılarını en aza indirmek olduğunu vurgulayan bu konuda emeği geçen yetkililere teşekkür etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.