banner24
banner25

'Ticaretin Şövalyesi' savaş aksesuarları koleksiyonu yapıyor

Maaşına zam isteyince 'Sen Şövalye misin?' maaşına zam istiyorsun denilince istifa edip kendi işini kuran İzmirli iş insanı ticareti savaşa benzetiyor.

'Ticaretin Şövalyesi' savaş aksesuarları koleksiyonu yapıyor

Maaşına zam isteyince 'Sen Şövalye misin?' maaşına zam istiyorsun denilince istifa edip kendi işini kuran İzmirli iş insanı ticareti savaşa benzetiyor.

13 Ocak 2022 Perşembe 11:05
'Ticaretin Şövalyesi' savaş aksesuarları koleksiyonu yapıyor
İş insanı Gökhan Korkut, işyerindeki özel bölümde şövalye ve savaş aksesuarları biriktiriyor.
İzmirli iş insanı Gökhan Korkut, otomatik kapı sistemleri üreten ve montajını yapan bir firmanın sahibi. Yıllar önce çalıştığı işyerinde maaşına zam istediği için ayrılmak zorunda kalan Korkut, eski patronunun sen şövalyemisin sözünü yaşam felsefesi haline getirdi. Ticareti adeta bir savaşa benzeten Korkut, "Bir şövalye sadece inandığı şeyler uğruna savaşır" diyor. Gökhan Korkut, tahta merdiven ve matkapla başladığı iş hayatında şu anda sektörün önemli oyuncularından biri haline geldi.
TAHTA MERDİVEN VE MATKAPLA BAŞLADI
Çalıştığı işyerinden ayrıldıktan sonra avukata verecek parası olmadığını anlatan Korkut, iş aramaya başladı. Otomatik kapı firmalarına başvuruda bulundu. Ağır şartlar ve ekonomik sebepler nedeniyle gelen teklifleri kabul edemeyen Korkut, başvuru yaptığı bir firmanın kendi işyerini açma teklifi üzerine 2012'de sadece bir çalışanı ile kendi işyerini açtı. Şehirlerarası otobüslerle seyahat ederek birçok büyük işin montajını yaptı. Tahta merdiven ve matkap dışında başka malzemesi olmadan büyük işler başardı.
SEKTÖRÜN LİDER FİRMALARINDAN BİRİNİ SATIN ALDI
Riski sevdiğini anlatan Özgök Otomatik Kapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Korkut, "Sektörde biraz ilerledikten sonra sektörün lider firmalarından birini satın aldım. Hayatımın en büyük risklerinden biriydi. 'Özgök bu firmayı nasıl satın aldı?' diye sektörde büyük ses getirdi. Eski model bir araçla dev işler yapmaya başladık. Benimle bana selam gönderen firmalar vardı. Patron oldum daha çok çalıştım. Belli bir süre iki kişi çalıştık. İzmir'in dev firmalarına hizmet vermeye devam ettik. Sermayemizi firmayı satın almaya harcadığımız için araç alamıyorduk. Büyük işlerin görüşmelerine girerken heyecanlanıyordum. Önemli bir iş için diğer firmalarla görüşmeye girdik. İçimden nasıl geliyorsa öyle konuştum. 'Size bu işi neden verelim' dediklerinde bende 'Bana bu işi vermek zorundasınız' dedim. Firma o işi diğer büyük firmalara rağmen bana verdi. O iş benim dönüm noktam oldu. İşi aldık. Malzeme alacak param yoktu. Firma o konuda da bize destek oldu. Bize güvendi. Sonra araç filomuzu yeniledik. Yeni ekip arkadaşlarıyla çalışmaya başladık. Zor şartlarda başladık. Piyasada zorluklar yaşadık. Genç bir iş insanı olarak inanılmaz bir defansla karşılaştım. Yılmadım, mücadele ettim."
KILIÇ KOLEKSİYONU YAPIYOR
Savaş aksesurları koleksiyonu hakkında bilgi veren Korkut, "Eski patronumun sözü yaşam felsefem oldu. Günümüzde ticaret, savaşa benziyor. Bende savaş aksesuarları toplamaya başladım. Mezatları takip ettim. Hayatım adeta bir savaş içinde geçti. Firmayı kurup bir yerlere gelmek hep bir savaştı aslında. Engeller, rekabet, fiyatlar hep mücadele ile geçiyor. 'Ticaretin Şövalyesi' gibi olduk. Bende bu aksesuarları biriktirmeye başladım. Subay kılıçları, katana, kama, değişik tarzda birçok kılıcı 5 yıldır biriktiriyorum. Sıfırdan geldiğim için sosyal yardımlara elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Çocuk voleybol, basketbol ve futbol takımlarına destek oluyorum."
Son Güncelleme: 13.01.2022 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melisa 2022-01-13 23:04:48

Helal olsun İzmirin değerli iş adamı başarıların devamını dileriz