banner24
banner25

Sokak Lambaları Kablosuz İnternet Bağlantısı Sağlayacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde, sokak lambaları kablosuz internet bağlantısı sağlayacak.

Sokak Lambaları Kablosuz İnternet Bağlantısı Sağlayacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde, sokak lambaları kablosuz internet bağlantısı sağlayacak.

01 Nisan 2018 Pazar 02:04
Sokak Lambaları Kablosuz İnternet Bağlantısı Sağlayacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde, sokak lambaları kablosuz internet bağlantısı sağlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentteki sokak lambalarının kablosuz internet bağlantısı sağlayacak şekilde düzenleneceğini açıkladı

ABD'nin New York şehrinde çok yakın bir zamanda sokak lambaları aynı zamanda birer kablosuz internet bağlantı noktası olacak. Üstelik bu internet bağlantısı yüksek hızlı olacak.

BELEDİYA BAŞKANI PLAN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Sokak lambalarının yüksek hızda internet bağlantısı sağlamasıyla ilgili çalışmayı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio yürütüyor. Blasio, kentteki beş semti kapsayacak şekilde yüksek hızlı internet erişimi sağlayacak bir plan üzerinde çalışıyor.

SOKAK LAMBALARINDAKİ İNTERNET BAĞLANTISI ÜCRETSİZ Mİ?

New York'ta uygulamaya geçecek olan kablosuz bağlantı hizmetinin ücretsiz mi yoksa ücretli mi olacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Proje, Belediye Başkanı Blasio'nun, 2025'e kadar tüm vatandaşlara, 'uygun fiyata, güvenilir ve yüksek hızlı internet bağlantısı' sağlanması hedefi ile uyumluluk gösteriyor.

2017 yılının Kasım ayında kentteki internet erişiminin genişletilmesiyle ilgili araştırma yapılmasını talep eden Belediye Başkanı Blasio, çalışmaları sürdürüyor. Kent yetkilileri, her beş New York vatandaşından birinin evinde internet bağlantısı olmadığını belirtiyor. Kentte, yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşlardan her üç kişiden birinin internet bağlantısı yok.

New York'un farklı noktalarına kurulan LinkNYC klübeleri kablosuz internet merkezleri sağlamış olmasına rağmen, hali hazırdaki sokak lambalarının internet bağlantısı da sağlayabilecek şekilde düzenlemek daha çok verimli olabilir.

Sokak lambalarından kablosuz internet hizmeti verilmesi dünyada ilk değil. İspanya'nın Barcelona şehrinde 2015 yılından bu yana sokak lambaları kablosuz internet sağlayacak şekilde dizayn edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.