banner24
banner25

Şiddet mağduru İzmirli modacıdan dikkat çeken tasarım

İstanbul’da katıldığı bir ödül töreninde en iyi tasarımcı ödülü alan Belma Ateş, dikkat çeken bir etkinliğe imza attı.

Şiddet mağduru İzmirli modacıdan dikkat çeken tasarım

İstanbul’da katıldığı bir ödül töreninde en iyi tasarımcı ödülü alan Belma Ateş, dikkat çeken bir etkinliğe imza attı.

15 Aralık 2022 Perşembe 12:10
Şiddet mağduru İzmirli modacıdan dikkat çeken tasarım
Kendisi de şiddet gören bir kadın olarak bu konuya dikkat çekmek istediğini ve bu olayların artık son bulması gerektiğini ifade eden Ateş, tasarladığı kıyafetle sorunları dile getirmeye çalıştığını anlattı. Şiddetin her türlüsüne hayır diyen İzmirli modacı Ateş’in tasarladığı kıyafette yazan yazılar dikkat çekti.
35 yıldır sektörde hizmet veren Belma Ateş Moda’da özel tasarım gelinlik, nişanlık ve özel gün kıyafetleri dikiliyor. Katıldığımız ödül töreninde bir farkındalık yapmak istedik. Ben aslında o gelinliği Pınar Gültekin cinayetinde tasarlamıştım. O gece sabaha kadar uyumadım. İnanılmaz moralim bozuldu. Benimde 7 yıllık evliliğim şiddet nedeniyle bittiği için bu gelinliği tasarladım. Kadına şiddete hayır, çocuk istismarına hayır demek için bu gelinliği tasarladım. O çaresizliği çok iyi biliyorum. Ben en son şiddet gördüğümde beynimde ödem oluşmuştu ve yoğun bakımda yattım. Kendime geldiğimde kendime çok kızmıştım. Uzun süre kendimi affetmedim. İlk tokatı yediğimde bırakıp gitseydim o gün hastanede olmayacaktım. Bedenimde de kalıcı hasarım da var. İşte o yüzden kendimi o durumda kalmak istemem. Hiçbir kadın kendini affetmek zorunda kalmamalı. Buna izin vermemeli. Şiddette ilkini affettiniz mi devamı geliyor. Yaşadığın coğrafya, yaşadığın mahallen, ailen, kültürün benim de susmama neden oldu. Erkek çocuklarını yetiştiren de kadınlar. Kadınlar eğitilmeden bu işin içinden çıkamıyoruz. Sen kızsın sus, oğlum sen konuş diyerek işleri düzeltemeyiz” şeklinde duygularını dile getirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.