banner24
banner25

Sıcak havaların buzlu çiğköftesi

Sıcak havaların buzlu çiğköftesi

28 Haziran 2021 Pazartesi 11:27
Sıcak havaların buzlu çiğköftesi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte soğuk yiyecekler tercih edilmeye başladı. İzmir Bornova'da yaptığı çiğköftelerin hem lezzeti hem de görselliği ön plana çıkan çiğköfteci İbrahim Daşdelen, şimdide sıcak havalarda buzlu çiğköfte yapıyor. Yaptığı çiğköftelerin ünü İzmir’in dışına da taşan Daşdelen, daha önce de birçok televizyon programında lezzetli çiğköfteler yapmıştı.

“BUZLU ÇİĞKÖFTE YANINDA SOĞUK AYRAN”

Rhoncus Çiğköfte Kurucusu İbrahim Daşdelen, “Yaz aylarında buzlu çiğköfte yoğuruyoruz. Yaz aylarında meyvenin de içeceğinde çiğköftenin de soğuk olanı tercih ediliyor. Eskiden soğutmalı tezgahlar olmadığı için çiğköfteyi bakır tepside buzla yoğururlarmış. Bizde hem geleneksel olması hem de sıcak havada müşterilerin daha çok tercih etmesi nedeniyle buzla çiğköftelerimizi yoğuruyoruz. Ayrıca bakır tepsili tezgahımız da zaten soğutmalı. İzmirliler soğuk ayranla buzlu çiğköfteyi tercih ediyor. Çiğköftenin saati zamanı olmaz. Gece, gündüz, kış ya da yaz her zaman çiğköfte tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.