banner24
banner25

Migren kulak içine yerleştirilen cihazla tedavi edilecek

ABD merkezli bir şirket tarafından geliştirilen cihaz, kulağın içine yerleştirilerek ağrıları düşürmeyi başardı.

Migren kulak içine yerleştirilen cihazla tedavi edilecek

ABD merkezli bir şirket tarafından geliştirilen cihaz, kulağın içine yerleştirilerek ağrıları düşürmeyi başardı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 15:46
Migren kulak içine yerleştirilen cihazla tedavi edilecek

Migren hastaları için geliştirilen yeni bir cihaz, kulağın içine yerleştirilerek ağrıları engellemeyi amaçlıyor. ABD merkezli Scion NeuroStim adlı şirket tarafından geliştirilen cihaz, kulak kanalının içini ısıtıp soğutarak çalışıyor. Britanya’daki Kent Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar, cihazın etkinliğini kanıtlıyor.

Isıl vestibüler uyarım (CVS) olarak bilinen bir yöntem kullanan cihaz, iç kulaktaki denge ile ilgili organları ısı akımları vasıtasıyla harekete geçiriyor. Bu organların da beyinsapındaki migren ile ilgili aktiviteyi etkilediği düşünülüyor.

DENEYLERDE CİHAZI KULLANANLAR AZ MİGREN AĞRISI ÇEKTİĞİ KANITLANDI

Randomize, çift kör ve plasebo kontrollü bir çalışma ile 81 katılımcı üzerinde test edilen cihazın etkinliği kanıtlandı. ABD ve Birleşik Krallık’taki katılımcıların her biri ayda 4 ila 14 kez migren ağrısı çekiyordu. Plasebo olmayan gruptaki katılımcılar cihazı üç ay boyunca her gün 20 dakika CVS gerçekleştirmek için kullandı. Akımları ileten alüminyum parçalar, dolgulu kulaklıklara yerleştirildi ve bir uzaktan kumanda ile kontrol edildi. Üç aylık çalışmanın sonunda, tedavi grubunun aylık ortalama 3,6 gün daha az migren ağrısı çektiği görüldü. Plasebo grubunda ise bu rakam sadece 0,9 gün olarak kaldı. Ayrıca tedavi gören katılımcılar baş ağrılarının daha az sancılı geçtiğini ve daha az ağrı kesici ilaç kullandıklarını belirtti.

Araştırma üzerine yazılan bir yazı yayımlandı. Bu yaz daha geniş kapsamlı bir deneyin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.