banner24
banner25

Menderes FRBAL'dan 'Aramızda Fark Yok' Projesi

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, toplumumuzda kanayan bir yara olan ve bir türlü çözülemeyen cinsiyet ayırımcılığı konusuna değinmek, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı.

Menderes FRBAL'dan 'Aramızda Fark Yok' Projesi

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, toplumumuzda kanayan bir yara olan ve bir türlü çözülemeyen cinsiyet ayırımcılığı konusuna değinmek, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı.

13 Haziran 2020 Cumartesi 11:33
Menderes FRBAL'dan 'Aramızda Fark Yok' Projesi

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri toplumumuzda kanayan bir yara olan ve bir türlü çözülemeyen cinsiyet ayırımcılığı konusuna değinmek, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla İngilizce öğretmenleri Fatma Çaylak’ın önderliğinde aralarında Polonya, Fransa, Yunanistan, Hırvatistan, Arnavutluk ve Azerbaycan’ın da yer aldığı ülkelerle birlikte ‘No Difference Between Us’ (Aramızda Fark Yok) adlı uluslararası eTwinning projesini başlattı.

Eylül 15-Şubat 15 dönemini kapsayan süre içerisinde öğrenciler, öncelikle kendi ülkelerinde cinsiyet ayrımcılığı ve eşit haklar konusunda araştırmalar yaptılar, Avrupa’dan yaşıtları ile birlikte tartışarak ne tür etkinlikler yapacaklarına kendileri karar verdi.

İstatistikleri inceleyen öğrenciler, toplumuzda kadınların temel hizmetlerden erkeklere oranla daha fazla yoksun olması, fırsatlara ve kaynaklara sahip olmada eşit olmayan koşullar yaşaması, şiddete uğraması, siyasette ve çalışma yaşamında düşük oranlarda temsil edildiği bilgilerine ulaştı.

Bu bağlamda öğrenciler, proje tabanlı öğrenmenin motivasyonu ile guruplar halinde sosyal medyadan araştırdıkları konular üzerine kendi yazdıkları metinlerle ingilizce dramalar sergiledi. Proje için öğrenciler, ülkemizde ve dünyada bilim, sanat, edebiyat, politika gibi çok çeşitli alanlarda başarılara imza atmış kadın kişiliklerin hayatlarını ve yaptıkları başarıları araştırdı.

Proje hakkında bilgi veren okul yetkilileri, "Okulumuzda farkındalığı artırmak için posterler, afişler hazırladılar, proje logo yarışması düzenlediler, yılbaşı takvimleri tasarladılar, resimler yaptılar, drama metinleri yazmanın yanısıra Avrupalı arkadaşları ile birlikte ortak ürünümüz olan acrostiş şiirler yazdılar, sokak röportajları gerçekleştirdiler.Yaptıkları her türlü çalışmayı proje panosunda sergileyerek diğer yaşıtlarının farkındalıklarını artırdılar. Ayrıca yaptıkları çalışmaları çok farklı web 2.0 araçlarını kullanarak fotoğrafları kolajladılar, videolar oluşturdular. Teknolojinin Eğitimde kullanılabilen faydalı yönleriyle tanıştılar.Teknolojiyi kullanırken de İnternet güvenliği-internet etiği, kişisel verilerin korunması ve telif hakları gibi konularda bilinçlenmek için eğitimler aldılar. İngilizce dil öğrenmenin sadece okul ile sınırlı olmadığını, Avrupalı yaşıtları ile işbirliği yaparak, konuşarak, tartışarak pratik yapabilme ve kelime dağarcığını zenginleştirme imkanı buldular. Proje çalışmalarının yanında kodlama haftası etkinlikleri kapsamında 12. Sınıf abilerinin verdiği kodlama ile ilgili eğitimler alma şansını elde ettiler. Okulda yapmayı planladığımız proje sergimizi Covid-19 pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik ancak yine de sergimizi web 2.0 araçları ile sanal ortamda gerçekleştirdik." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.