banner24
banner25

Her Gün Dostu Kızılay

Ülkemizde meydana gelen korona virüsü hastalığı sonrasında birçok kurum veya kuruluş çalışmalarına ara verirken Türk Kızılay İzmir Şubesi yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Her Gün Dostu Kızılay

Ülkemizde meydana gelen korona virüsü hastalığı sonrasında birçok kurum veya kuruluş çalışmalarına ara verirken Türk Kızılay İzmir Şubesi yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

20 Mart 2020 Cuma 11:22
Her Gün Dostu Kızılay

Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış, “Ülkemizde meydana gelen korona virüs salgını nedeniyle her gün vaka sayımız artıyor. Maalesef 4 vatandaşımız korona virüsünden dolayı hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza da şifa diliyoruz. Bizler Kızılay İzmir Şubesi olarak Sağlık Bakanlığı’mızın bizlere göndermiş olduğu tüm önlemleri alarak yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Personelimiz bu konu hakkında titiz bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Her gün düzenli olarak İzmir’de gıda kartı dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Kaymakamlıklar tarafından adresleri belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kapılarını çalarak, hâl hatırlarını sorup ihtiyaçlarını karşılamak üzere 200 tl tutarındaki gıda kartımızı teslim ediyoruz.” dedi.

BİZ İHTİYAÇ SAHİBİNİN AYAĞINA GİDİYORUZ

Açıklamalarına devam eden Baykalmış, ”Ben 1.5 yıldır Kızılay İzmir Şubesi Başkanlığı yapıyorum. Bizler göreve gelmeden önce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız şubemize gelerek koli yardımı alıyorlardı. Bir süre bu durumu takip ettim. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve özellikle büyüklerimiz evlerinden çıkarak şubemize kadar gelip ağır kolileri taşıyarak evlerine götürüyorlardı. Bu kolilerin içinde bulunan malzemelerinin kendi gıda tüketimini karşılayacak besinlerin olup olmadığını bilemediğimiz için yönetim kurulumuzla istişare ettikten sonra kartlı sisteme geçiş yaptık. Kendilerine gıda kartı verip, kendi istedikleri gıdaları tüketebilecekleri bir sistem hazırladık. Bu vesileyle artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız şubemize koli yardımı almaya gelmiyor. Bizler gidip kapılarını çalarak, halini hatırlarını sorup gıda kartlarımızı teslim ediyoruz. Bugün görüyorum ki iyi ki bu kararı almışız. Böyle bir hastalık durumunda milletten almış olduğumuz emanetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturmanın gururu içerisindeyiz. Vatandaşlarımız hepimizin sağlığı için gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmasınlar ve devletimizin, sağlık bakanlığımızın uyarılarını dikkate alsınlar. Gıda kartı verdiğimiz belirli bir yaşın üzerindeki ya da engelli vatandaşlarımız talep etmeleri halinde dağıtımda olan personelimiz alış verişlerini yaparak kendilerine ulaştıracaklar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

KIZILAY’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Gıda kartı yardımlarını alan bir vatandaş ise, “Korona virüsünden dolayı eşimin işleri bozuldu ve bu süreçte işten çıkarıldı. Gıda ve temizlik malzemeleri konusunda sıkıntı yaşarken Kızılay çalışanlarının mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım etmeleri bizleri de mutlu etti. Allah devletimize ve Kızılay’ımıza zeval vermesin. Tüm Kızılay ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek Kızılay’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.03.2020 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.