banner24
banner25

Hadi Gezegenimizi Birlikte Kurtaralım

Gaziantep'in Arıl Köyü'nde bulunan 11 kız çocuğu gerçekleştirdikleri proje ile hem küresel ısınmanın etkilerinin azaltılmasına hem de küresel barışa katkı sağladı.

Hadi Gezegenimizi Birlikte Kurtaralım

Gaziantep'in Arıl Köyü'nde bulunan 11 kız çocuğu gerçekleştirdikleri proje ile hem küresel ısınmanın etkilerinin azaltılmasına hem de küresel barışa katkı sağladı.

20 Aralık 2020 Pazar 11:08
Hadi Gezegenimizi Birlikte Kurtaralım

Gaziantep Şehitkamil ilçesinde bulunan Şehit Mehmet Emre Özer Ortaokulu öğrencileri İngilizce Öğretmeni Esra Burcu Ağıllı ve Fen Bilimleri Öğretmeni Bilal Ağıllı danışmanlığında ‘Hadi Gezegenimizi Birlikte Kurtaralım’ projesini hayata geçirdi.

eTwinning üzerinden dijital platformlar kullanılarak uluslararası planlanan projeye Polonya, Ukrayna, Arnavutluk ,Bulgaristan , Ermenistan, Hırvatistan, Moldova Cumhuriyeti, Portekiz, Tunus ve Ürdün'ün dahil olmasıyla toplamda 11 ülkeden 20 danışman öğretmen ve 119 öğrenci katılım sağladı.

Katılımcı ülkelerdeki öğrenciler internet üzerinden dijital platformlar aracılığıyla yaptıkları toplantılarda, küresel ısınmanın olumsuz etkileri ve alınacak önlemler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Proje kapsamında ağaç dikme, atıkları ayrıştırma, atık maddelerin geri dönüşümünü sağlama, atık maddelerden eşya yapımı, kuşlara barınak sağlama ve çevreyi temizleme gibi etkinlikler yer aldı.

AVRUPA DİL GÜNÜ KUTLAMALARINDA ÜLKE TANITIMI YAPILDI

Projenin gerçekleştirildiği tarihler arasına denk gelen 26 Eylül Avrupa Dil Günü Kutlamaları'nın da pandemi sebebiyle dijital platformda yapılması kararlaştırıldı. Bu bağlamda proje amacıyla hali hazırda internet üzerinden dijital ortamda bir araya gelen öğrenciler kutlamalara katıldı. Kutlama programı kapsamında Arıl Köyü Şehit Mehmet Emre Özer Ortaokulu öğrencileri hem Türkçe hem de İngilizce olarak 10 ülkede 108 öğrenci ve 18 danışman öğretmene Türkiye tanıtımı gerçekleştirdi.

Projenin tamamlanmasıyla okul tarafından öğrencilere katılım sertifikaları verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.