banner24
banner25

Genç kadının yaşadığı zorluklar onu durduramadı

Liseye giderken kaçırılıp tecavüz edildiğini ve uyuşturucuya alıştırıldığını söyleyen 23 yaşındaki Tuğba Gençay (23), yılmadı.

Genç kadının yaşadığı zorluklar onu durduramadı

Liseye giderken kaçırılıp tecavüz edildiğini ve uyuşturucuya alıştırıldığını söyleyen 23 yaşındaki Tuğba Gençay (23), yılmadı.

11 Mart 2022 Cuma 12:07
Genç kadının yaşadığı zorluklar onu durduramadı
Mücadele ederek rehabilitasyonla bağımlılığından kurtulan Gençay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara mücadeleyi elden bırakmamaları halinde her türlü zorluğu aşabileceklerini söyledi.
Konak ilçesinde yaşayan 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu Tuğba Gençay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hikayesiyle kadınlara mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini gösterdi. Tuğba Gençay, lise 2’nci sınıftayken kız arkadaşı olmasını reddettiği kişi tarafından zorla kaçırılıp tecavüze uğradığını sonrasında uyuşturucu batağına düşürüldüğünü söyledi. Uzun yıllar uyuşturucuyla mücadele ettiğini; Ege ve Yeşilyurt gibi hastanelerde tedavi görmesine rağmen travmaları nedeniyle bağımlılığını bir türlü bırakamadığını kaydetti. Oldukça zayıflamasına, bir deri bir kemik kalarak ölümün kıyısına geldiğini aktaran Tuğba Gençay, sonunda annesi Çağla Günofan ve ablası Ablası Tuana Gençay’ın teşvikiyle tedaviye başladığını aktardı. TUBAM vakfında gördüğü tedaviyle bağımlılığını yendiğini, ancak halen tedavisinin sürdüğünü belirten Tuğba Gençay, artık hayata daha güzel baktığını söyledi.
Açıklama yapan Tuğba Gençay, "Hayalim benim gibi uyuşturucuyu bırakmak isteyenlere ışık olmak, umut olmak. İnşallah bunu başarırım" dedi. Anne Çağla Günofan, "Gençler lütfen bu illette bulaşmayın. Aileler dikakt edin. Çocuklarınızı ihmal etmeyin. Ben büyük zorluklar yaşadım. İnşallah çok daha güzel günler artık bizi bekliyor” dedi. Abla Tuana Gençay, "çok kötü günler geçirdik. Kadın olmak çok zor. Artık güzel günler bizi bekliyor. Lütfen uyuşturucudan uzak durun” dedi.
Son Güncelleme: 11.03.2022 12:09
Anahtar Kelimeler:
Tuğbagençay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.