banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

"Geleceğin teminatı çocuklara yatırım yapmalıyız"

29 Mayıs Okulları Genel Müdürü Kahya: “Gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmek için geleceğin teminatı çocuklara yatırım yapmalıyız”

"Geleceğin teminatı çocuklara yatırım yapmalıyız"

29 Mayıs Okulları Genel Müdürü Kahya: “Gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmek için geleceğin teminatı çocuklara yatırım yapmalıyız”

28 Ocak 2022 Cuma 11:44
"Geleceğin teminatı çocuklara yatırım yapmalıyız"
Türkiye Diyanet Vakfı 29 Mayıs Okulları Genel Müdürü Bahri Kahya, eğitimin hayatın her aşamasında çok önemli olduğunu ve küçük yaşta verilen iyi bir eğitimin toplumların geleceğini olumlu yönde etkilediğini söyledi.
Kahya, 29 Mayıs Okulları Bornova Kampüsü Yönetimi Kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çocukların akademik olarak güçlendirilerek geleceğe hazırlanması gerektiğini ifade etti.
29 yıl boyunca İzmir’de eğitime çok önemli katkılar sunan Bornova Kolejinin gelinen noktada 29 Mayıs Okulları çatısı altında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Kahya, şunları kaydetti:
“Gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmek için geleceğin teminatı çocuklara yatırım yapmalıyız. 29 Mayıs Okulları olarak bu konuya çok büyük hassasiyet gösteriyoruz. TÜBİTAK’ın Türkiye Milli Takımı’nda bizim çocuklarımız oluyor ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Gelişmiş ülkelere yetişeceksek bunun için çok çabalamalıyız ve herkes taşın altına elini koymalı diye düşünüyoruz. Bir ülke adına yapılabilecek en karlı yatırım çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır. Her alanda eğitimi önceleyen bir vakfın temsilcileri olarak yavrularımızı geleceğe hazırladığımız eğitim kurumlarımızda da bunu en iyi şekilde icra etmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.
Globalleşen dünyada dil öğrenmenin öneminin her geçen gün giderek daha fazla arttığına dikkati çeken Kahya, şöyle devam etti:
“29 Mayıs Okulları olarak çocuklara bir yandan fenni ilimler, bir yandan milli ve manevi değerler eğitimi verirken bir yandan da dil eğitimi veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu çağda yabancı dil olmadan hayatı sürdürmek biraz zor. Gelecekte daha da önem kazanacak ve iş fırsatları açısından ciddi bir avantaj olarak karşımıza çıkacak. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizin gelecekte çok daha iyi konumlarda olabilmesi, ‘iyi ki bu okulda eğitim görmüşüm’ dedirtebilmek için gayret sarf ediyoruz. Bu zamana kadar da bunu başardığımıza inanıyorum.”
29 Mayıs Okulları olarak modern bir çizgide eğitim anlayışını benimsediklerini ve hem öğrencilerin hem de velilerin bundan son derece memnun olduğunu dile getiren Kahya, özellikle velilerin ciddi anlamda güvenine mazhar olmaktan dolayı da mutlu olduklarını vurguladı.

“Bizi Ayrıcalıklı yapan Türkiye Diyanet Vakfı misyon ve vizyonunda oluşumuz”

29 Mayıs Okulları Genel Müdür Yardımcısı Rıza Budak da, “Türkiye Diyanet iştiraki olarak İzmir’de büyüttüğümüz heyecanı Türkiye markası yapmak yolundayız. Anaokulundan üniversiteye kadar bir süreci yaşıyoruz. Özel okul deneyimi çok kıymetli değerlendirilmiş durumda. Seçkin, elit, başarılı, entelektüel bir ortam oluşturmuşuz. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir kültür oluşturabilmişiz. Üst segmentte kalmak çok zor. Bornova Koleji’nin aktardıklarını bütün okullarımıza taşıyacağız. Akademik olarak başarılı olmak, öğrencilerin kişisel gelişimini sağlamak zorundayız. Bazı şeyleri zihnimizde standartlaştığı için saymıyoruz. Bizi ayrıcalıklı yapan Türkiye Diyanet Vakfı misyon ve vizyonunda oluşumuz. Veliler üniversite başarımızı soruyor. Bunu görebilmek 12 yıl sürüyor ama başarıyı buradan koyuyor. Biz bir marka inşa ediyoruz. Biz umarım İstanbul’da İzmir markası oluşturacağız. İsimlendirmenin inşası bu şekilde. Bizim insan gücümüz güçlü yanımız. Biz okul ve marka değil öğretmen ve yönetici üzerine inşa ediyoruz” diye konuştu.
Toplantı sonrasında Kahya ve Budak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.