banner24
banner25

Dünyadaki En İyi Uzay Müzeleri Ziyaretçi Bekliyor

Uzay ve uzay araştırmaları, uzay mekikleri ve astronotları, astronot kıyafetlerini merak edenler için dünyanın dört bir noktasında bulunan 'Uzay Müzeleri' sıralandı.

Dünyadaki En İyi Uzay Müzeleri Ziyaretçi Bekliyor

Uzay ve uzay araştırmaları, uzay mekikleri ve astronotları, astronot kıyafetlerini merak edenler için dünyanın dört bir noktasında bulunan 'Uzay Müzeleri' sıralandı.

21 Mayıs 2017 Pazar 15:49
Dünyadaki En İyi Uzay Müzeleri Ziyaretçi Bekliyor

Uzay ve uzay araştırmaları, uzay mekikleri ve astronotları, astronot kıyafetlerİ, roketleri merak edenler için, dünyanın dört bir yanında bulunan 'Uzay Müzeleri' listelendi. Yapılan bir araştırma, uzay meraklılarının dünyanın dört bir yanında ziyaret edebilecekleri en iyi uzay müzelerini ortaya koydu. Üstelik bu merkezlerden biri de Türkiye'de bulunuyor.

Uzay meraklıları ve araştırmacıları için Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ile Asya da dahil olmak üzere kıtalar arasında bulunan dünyanın en popüler uzay temalı turlar ve müzeler sıralandı.

İnsanın uzay yolculuğunda, bazıları diğer gezegenleri keşfederek geri dönen ve heyecan uyandıran roketler ve gezginlerle dolu müzeler, meraklılarını bekliyor. Uzay Müzeleri'nde, uzay yolculukları ile ilgili merak edilen hemen herşey mecvut.

İşte gezilip görülmesi gereken uzay temalı müze ve merkezler:

UZAY KAMPI TÜRKİYE

'Çocuklar İçin Uzay Kampı Türkiye' İzmir'de bulunuyor. İzmir Ege Serbest Bölge'de yer alan merkez, Dünyada bulunan üç uzay kampından biri olma özelliğine sahip. Uzay Kampı Türkiye, çocuklar için unutulmaz bir gezi olanağı veriyor. Kampta, yaz tatili boyunca altı günlük atölye çalışmaları düzenleniyor. Kampta, geniş kapsamlı bir aktivite listesi var. Uzay Kampı Türkiye, bir model roketin oluşturulması ve çalıştırılmasının yanı sıra, çocukların uzay yolculuğu hayallerini yaşayabildikleri ve astronot eğitimlerini simülatörler ile yaşayabildiği bir merkez.

Leicestershire Ulusal Uzay Merkezi:

Merkezde etkileşimli oyunlar, 3D sergiler ve bol miktarda roket ve bilimsel eserler bulunuyor. Ulusal Uzay Merkezi'nde yaşa bakılmadan her yaştan insan aktivitelere katılabiliyor.

Fransa Hava ve Uzay Müzesi:

Paris'ten sadece altı kilometre uzaklıkta ve bütçeye uygun bilet fiyatları ile yetişkinler için 7 Euro gibi düşük bir fiyatla müzeye giriliyor. Hava araçları ve Uzay meraklıları için görülmeye değer bir müze. Müzede, Boeing 747'den iki Concorde kadar dünyanın en ünlü uçakları hakkında bilgi edinmek mümkün. Uçakların gizli sırlarını keşfetmek ve kokpite adım atmak mümkün.

Hollanda'daki Uzay Fuarı:

Hollanda Uzay Fuarı'nı ziyaretiniz sırasında kara delikler, yerçekimi, yer araştırması ve Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki yaşamın gerçekte ne gibi bir dizi konudan oluştuğunu öğrenebilirsiniz. Burada Hubble uzay teleskobunun güneş pillerini bile görebilir veya gerçek bir ay taşını kontrol edebilirsiniz.

ABD NASA Kennedy Uzay Merkezi:

Cape Canaveral'de bulunan bu merkez, bu alandaki dünyanın en önemli ve tanınmış alanıdır. Merkezde, roketler fırlatıldıkları yerdedir ve merkez çocuk uzay kampı ile ünlü orijinal Space Shuttle Atlantis' de içerir. Uzay Merkezi'nde gerçek bir astronotla öğle yemeği yemek ve sanal ay yürüyüşü yapmak da mümkün.

ABD Houston NASA Uzay Merkezi:

Uzay araştırmalarında kafanızdaki her soruya yanıt verilen merkezdir. Haftalık düzenli görüşmeler yapan NASA astronotlarının yanı sıra, öğlen yemeklerinde astronotlarla biraraya gelinebiliyor. NASA Johnson Uzay Merkezi'nde tramvay gezisine çıkabilir ve inanılmaz araştırmalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Burada ayrıca Mars'a bir yolculukta nasıl hissedileceğiniz ve Mars yolculuğunu deneyimlemenize olanak sağlayan interaktif bir sergi de var.

Uzay fanatikleri için: ABD Washington Smithsonian Ulusal Uzay ve Hava Müzesi:

Şu anda Washington'da turistler tarafıondan en çok tercih edilen üç noktadan biri. Burada ziyaretçilere, birkaç uzay aracı ve birkaç yeni giriş aracı gezdiriliyor. Roketlerin orijinallerinin, tam kapsamlı ve gerçek ölçekli versiyonları da tanıtılıyor.

Tam tecrübenin keyfini çıkarmak istiyorsanız, uzay elbiselerinden ay kemerlerine ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun bir modeline kadar her şeyi içeren koleksiyonu inceleme olanağı sunuluyor.

Şili Atacama Çölü:

Gezegenler ve yıldızların eşsiz manzaralarını hayranlıkla izlemek isteyenler için Güney Amerika'nın en büyük astronomik gözlemevi olan Şili'deki Atacama Çölü'nden daha iyi bir yer yok. Burada sunulan yıldız planı gezisi, size, gökyüzünü okumayı, yıldızları, bulutları tanımlamayı ve ayın krater kaplı yüzeylerinin fotoğraflarını güçlü teleskop yardımı ile nasıl çekilebileceğini öğretecek.

Avustralya Canberra Derin Uzay Kompleksi:

Bu, Güneş Sistemi'nin 24 saat boyunca hareketlerinin izlendiği dünyanın sadece üç iletişim kompleksinden biri. Güney Yarımküre'deki tek (diğerleri Madrid, İspanya ve Goldstone, California'da) merkezidir. Merkezde, ABD dışındaki en büyük ay kaya parçasının yanı sıra, astronotların, uzay mamaları ve astronot kıyafetleri sergileniyor.

Japonya Tsukuba Uzay Merkezi:

Japon Havacılık ve Uzay Gelişimi Merkezi, özellikle bilim ve teknoloji alanındaki Japon başarısını segileyen merkez Tsukuba Bilim Kenti'nde bulunuyor. Merkezdeki 'Uzay Kubbesi'nde, Japon uyduları ve roketleri hakkında bilgi edinmek veya dolaşmak mümkün. Ayrıca astronot eğitim bölgesi ve Uçuş Kontrol Odası gibi önemli bölümlerde de inceleme yapmak mümkün.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.