banner24
banner25
İzmir 24°
parçalı az bulutlu

Doğal Yaşam Koleji, doğanın içinde eğitim

İzmir’in en doğal okullarından Doğal Yaşam Koleji, şehrin betonlarından uzak, doğanın içinde modern bir kampüs olarak dikkat çekiyor.

Doğal Yaşam Koleji, doğanın içinde eğitim

İzmir’in en doğal okullarından Doğal Yaşam Koleji, şehrin betonlarından uzak, doğanın içinde modern bir kampüs olarak dikkat çekiyor.

24 Mart 2022 Perşembe 10:26
Doğal Yaşam Koleji, doğanın içinde eğitim
Kurulduğu günden bugüne İzmir’in tercih edilen okulları arasına giren okulda, doğal yaşamda eğitim okul öğrencileri 15 bin metrekarelik dev kampüste eğitim görüyor. İzmir Çiçekliköy’de yer alan okulda İzmir’den, Manisa’dan, Kemalpaşa’dan ve Turgutlu’dan öğrenciler eğitim görüyor.
Doğal Yaşam Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kurt , “Eğitimi şehirden dışarı çıkardık. Doğal ortamda olmasını istedik. Biz burayı açtığımızda şehrin dışında öğrenci gelmez dediler. Zamanla okullar bu şekilde kampüs şeklinde olacak. Doğal ortamda şehrin karmaşasından uzakta öğrencilerimiz sadece eğitime odaklanabiliyorlar. Bilgi güç, eğitim özgürlüktür diyoruz. İzmir’in en yoğun orman bölgelerinden biri olan Çiçekliköy’de orman içinde, Nif Çayı’nın kenarında, yüzde 75’i yeşil alan olan, hobi bahçeleri, binicilik tesisi, spor kompleksi, eğitimsel tarım alanları, küçükbaş ve evcil hayvan barınaklarından oluşan 15 bin metrekarelik bir arazi üzerine kurulu dev bir eğitim kampüsüyüz.”
“Yeni atölyelerimiz gelecek. Elektrik,marangoz ve yemek atölyelerimiz yapılacak. Çocuklarımız meyve ve sebzeler nerede yetişiri yerinde görsünler istiyoruz. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile ortak bir çalışmamızda burada neler yetişir? Nasıl yetişir? çalışmalar yapılacak. Güzel bir eğitim ortamı sunuyoruz. Akademik anlamda ve sporda başarılarımız var. 12. Sınıf öğrencilerimizden Sueda Özkaya, SASMO Singapur Matematik Yarışmaları’nda) 1.olup altın madalya kazandı. Öğrencilerimizden Sude Derin Turgut, Deniz Küreği Yarışmasında Türkiye 3.sü oldu. Birçok başarılı öğrencimiz var. Doğal Yaşam’da başarı bir gelenek olarak devam edecek.”
“2019 yılında açıldık. Sonra pandemi çıktı. Yine de tercih edilen bir okul olduk. İzmir, Manisa, Kemalpaşa ve Turgutlu’dan öğrencilerimiz var. Her yere yakın bir konumdayız. Yeni şubeler açarsak yine doğa içinde bir kampüs yapacağız. Mutlu çocuklar yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz çevresine referans oluyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.