banner24
banner25

Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi

İzmir'de, "Çocuklar hareket etmeli ve özgürce oyun oynamalı" konseptiyle Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi kuruldu.

Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi

İzmir'de, "Çocuklar hareket etmeli ve özgürce oyun oynamalı" konseptiyle Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi kuruldu.

02 Haziran 2018 Cumartesi 03:41
Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi

İzmir'de, "Çocuklar hareket etmeli ve özgürce oyun oynamalı" konseptiyle Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi kuruldu.

Merkezle ilgili bilgi veren yetkililer, birçok anne babanın, "Biz eskiden sokaktan eve girmezdik." diyerek çocukluğunu anlatmaya başladığını hatırlatarak, "Oysa şimdilerde çocuklarımız hakkında teknolojiye olan bağımlılığından ve paylaşımı bilmemesinden yakınan cümleler kuruyoruz. Akademik gelişimleri için tüm olanaklarımızı kullanırken, büyüdüklerinde kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak sosyal, duyusal, bilişsel ve fiziksel gelişimleriyle de ilgileniyor muyuz? Biz de bu soruyu kendimize sorduk ve bir hayalden yola çıkarak 'Çocuklar hareket etmeli ve özgürce oyun oynamalı' diyerek, 'Çocukus Oyun Odaklı Gelişim Merkezi'mizi kurduk." dediler.

"HAYAT OYUNLA BAŞLAR"

Çocuk ve Us kelimelerini bir araya getirerek ve "Hayat Oyunla Başlar" sloganıyla kurdukları ÇocukUs'un, 2013 yılından itibaren, çocukların yaşlarına uygun oyunlar aracılığıyla sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerini desteklediğini aktaran yetkililer, "Bizler, çocukların yaşamı keşfederken, ilk arkadaşlıklarını kurarak keyifli vakit geçirmesini ise zevkle izliyoruz. Erken çocukluk dönemi, çocuğun gelişiminin tüm yönleriyle hızla ilerlediği, en kritik yıllardır. ÇocukUs'ta, 12-48 ay çocuklarımızın gelişim takiplerini yaparak oyun grupları ve atölyeler yapıyoruz.

Oyun grubu programlarımız, çocuklarımızın dikkat ve algı, sosyal ve duygusal gelişim, dil gelişimi ve hareket becerileri gibi tüm gelişim alanlarını desteklemeye yönelik bir içeriğe sahiptir ve bu içerik alanında uzman psikologlar tarafından hazırlanır.

UZMAN PSİKOLOGLARDAN GELİŞİM DEĞERLENDİRME TESTİ

Başlangıçta uzman psikologlarımız her çocuk için gelişim değerlendirme testi yapar ve ebeveynlere düzenli geri bildirimler verilir. ÇocukUs'ta anne babalarımız için de devamlı eğitimler veriyoruz. Çocuklarımıza nasıl sınır koyacağımız, tuvalet eğitimini nasıl vereceğimizden tutun da cinsel istismar eğitimine kadar bir çok alanda ebeveynlerimizi bilgilendiriyoruz." diye konuştu.

ÇALIŞAN AİLELER

Yetkililer, "Özellikle çalışan ve çocuklarıyla kaliteli vakit geçiremediğinden şikayetçi anne babalarımız için ise vazgeçilmezimiz atölyelerimizdir. Atölyeler hafta içi ve hafta sonu seçenekleriyle, yaş gruplarına uygun şekilde planlanır. Farklı gelişim ve ilgi alanlarını destekleyen etkinliklerden oluşturulur.

Alt katımızda bulunan kafemizde, ebeveynlerimiz keyifle çaylarını kahvelerini yudumlarken, kapalı sistem kameralarla çocuklarının neler yaptığını da izleyebiliyorlar. Çocuklarımız güvende ve keyifle oyun oynayarak öğrenirken, ebeveynlerimiz de yeni arkadaşlar edinip bu sürenin keyfini çıkarıyorlar.

Doya doya özgürce oynayan miniklerimiz ve hayata sıcak bir kahve molası vermenin tadını çıkaran ebeveynlerimizin yüzlerindeki mutluluk ise ÇocukUs'un en büyük motivasyonudur. ÇocukUs'tan çıkarken çocuğunuzla aranızda yeniden kurulmuş bağ, mutlu çocuklar ve mutlu ebeveynler ise bizim için en büyük kazançtır." dedi.

GELİŞİM DANIŞMANLIĞI

Aynı zamanda Çocukus'ta Uzman psikologların gelişim danışmanlığı da yaptığını ifade eden yetkililer, "Gelişim Danışmanlığında, yaş gruplarına uygun gelişim değerlendirme testlerini ve gerekli görüldüğü takdirde diğer değerlendirme testlerini uygular ve ailelere sonuçların ayrıntılı raporunu sunar. Hazırlanan rapor sonucunda çocuğun genel ve özel tüm gelişim alanlarındaki seviyesi, takvim yaşıyla karşılaştırmalı biçimde görülür. Bizi ve sistemimizi daha yakından tanımak isterseniz, sıcak bir çayımızı içmeye bekleriz." dediler.

Anahtar Kelimeler:
EğitimçocukusGelişim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.