banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Bisiklete Binmek Ömrü Uzatıyor

Bisiklet kullanmanın insan sağlığına olan faydaları konusunda Hollanda merkezli olarak yapılan araştırma, bisiklet kullananların, bisiklet kullanmayanlara göre daha sağlıklı ve daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

Bisiklete Binmek Ömrü Uzatıyor

Bisiklet kullanmanın insan sağlığına olan faydaları konusunda Hollanda merkezli olarak yapılan araştırma, bisiklet kullananların, bisiklet kullanmayanlara göre daha sağlıklı ve daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

17 Haziran 2017 Cumartesi 21:51
Bisiklete Binmek Ömrü Uzatıyor

Bisiklet kullanmanın insan sağlığına olan faydaları konusunda Hollanda merkezli olarak yapılan araştırma, bisiklet kullananların, bisiklet kullanmayanlara göre daha sağlıklı ve daha uzun yaşadığını ortaya koydu. Bisikletin en yaygın kullanıldıüı ülkelerden biri olan Hollanda merkezli yapılan araştırma, düzenli olarak bisiklet kullanan kişilerin, bisiklet kullanmayanlara oranla daha fazla yaşadıklarını ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre, ulaşım veya gezi amaçlı bisiklet kullanan insanlar, kullanmayanlara göre daha uzun yaşıyor.

İNSAN ÖMRÜNÜ 6 AY UZATABİLİYOR

Utrecht Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan araştırmaya göre, düzenli olarak bisiklet kullanan kişilerin, bisiklet kullanmayanlara göre 6 ay daha fazla yaşayabildiği belirtildi.

HOLLANDALILAR HAFTADA ORTALAMA 75 DAKİKA BİSİKLETE BİNİYOR

Araştırmanın Hollanda sonuçlarına göre, bu ülke vatandaşları ortalama haftada 75 dakika bisiklet kullanıyor. Hollanda'daki yaşam süresi gözönüne alındığında bunun insanların ömrünü bisiklete binmeyenlere oran ile toplamda yaklaşık 6 ay kadar uzattığı kaydedildi.

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu ve Dünya Sağlık Örgütü verileri yanında, 50 bin kişiyle yapılan anket sonucunda elde edilen araştırma verilerine göre, ülkede yılda yaklaşık 11 bin kişi bisiklet kullandığı için daha uzun yaşıyor.

BİSİKLET TEŞVİK EDİLMELİ

Araştırmacılar, bisiklet kullanmanın sağlığa olan yararlarının bilindiğini ancak bunun sayısal olarak ilk kez tespit edildiğini belirtiyor. Araştırmacılar, elde edilen verilerden sonra bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve bisiklet için gereken altyapının geliştirilmesi konularına ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Hollanda, Dünya'da bisiklet kullanımının en fazla olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Hollanda'da yaklaşık olarak 18 milyon bisiklet bulunuyor. Ülkenin nüfusu ise 16 milyon.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.