banner24
banner25

Agah Efendi İlkokulu'nda 'Mutlu Çocuk Mutlu Toplum'

İzmir Karabağlar Agah Efendi İlkokulu yeni eğitim-öğretim yılına etkinliklerle başladı.

Agah Efendi İlkokulu'nda 'Mutlu Çocuk Mutlu Toplum'

İzmir Karabağlar Agah Efendi İlkokulu yeni eğitim-öğretim yılına etkinliklerle başladı.

13 Eylül 2022 Salı 10:56
Agah Efendi İlkokulu'nda 'Mutlu Çocuk Mutlu Toplum'

Okul müdürü Burçak Akseki, velilerin desteğiyle düzenlenen etkinliğin hem öğrencileri hem velileri hem de öğretmenleri motive ederek keyifli bir yıla adım attıklarını söyledi.

İzmir Karabağlar Agah Efendi İlkokulu, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla özel öğrencilere eğlenceli aktiviteler, etkinlikler hazırladı. Okul aile birliği ve diğer velilerin desteğiyle hazırlanan etkinlikte çocuklardan beklediklerinden daha keyifli aldıklarını belirten okul müdürü Burçak Akseki, “Okul sadece derslerin öğretildiği bir yer değil, toplumda birlikte yaşamanın, kurallara uyarak hareket etmenin de nasıl olduğunu gösteren yer de olmalı” dedi.

Minnie ve Mickey Mouse ile oyunlar oynandı

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasına özel Agah Efendi İlkokulu'nda öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okulun bahçesine kurulan ve velilerin görev aldığı stantlarda öğrencilere teneffüslerde ve yemek molalarında ücretsiz olarak yiyecek, içecek verildi. Öğrencilere yüz boyama etkinliği, sosis balonlarla figürler yapıldı, okul pencerelerinden ise balonlar atıldı. Kar makinesi getirilerek çocuklara suni kar yağdırıldı. Ayrıca iki palyaço ve Minnie ile Mickey Mouse okul bahçesinde düzenlenen etkinlik ve oyunlarda çocuklarla birlikteydi. Okul müdürü Burçak Akseki, “Ana sınıfından 4. sınıfa kadar 1000 çocuğumuzun yeni döneme keyifli şekilde başlamalarını sağladık. Covid zamanı okula giden ya da gidemeyen öğrencilerimiz oldu. O açığı telafi etmek istedik. Öğrencilerimiz yeni eğitim yılı öncesi diledikleri şarkıları dinlediler, tüm gün dans ettiler” dedi.

“Bu organizasyonu velilerimizin desteğiyle yaptık”

Organizasyonun yapılmasında ve hazırlık sürecinde sponsorlarının olmadığını belirten okul müdürü Akseki, "Bu organizasyon tamamen okul aile birliği ve velilerin desteğiyle gerçekleşti. Belediyeden yalnızca çadır ödünç aldık. Yani tek sponsorumuz velilerimizdi” dedi.

“Okul sadece akademik bilgilerin öğrenildiği bir yer değil”

Eğitim-öğretim yılında çocukların okulu sevmesi için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyleyen okul müdürü Burçak Akseki, bu sene Coşkun Aral ve Nuri Pınar’ı beklediklerini söyledi. Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi ile geçen sene yürütmüş oldukları projelerin bu sene de devam etmesini umduğunu ifade eden Akseki, okulun sadece akademik bilgilerin öğretildiği yer olmadığını da belirtti. Burçak Akseki şu ifadeleri kullandı: “Okul sadece derslerin öğretildiği bir yer değil, toplumda birlikte yaşamanın, kurallara uyarak hareket etmenin de nasıl olduğunu gösteren yer de olmalı“

Herkes yeni eğitim-öğretim yılına motive başladı

Burçak Akseki, çocuklardan aldıkları tepkilerin öğretmenleri ve velileri çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Birinci sınıfa başlayan çocuklar bu etkinlik sayesinde ağlamadı, okulun keyifli bir yer olduğunu ve güzel şeylerin olabileceğini anladılar. Üst sınıfa geçen öğrencilerimiz okulu ve arkadaşlarını özlemişler. Dolayısıyla onlar da çok keyif aldı. Bu şekilde başlamak hem onları hem velileri hem de bizleri motive etti. Yeni eğitim öğretim yılına mutlu bir şekilde başladık. Bizlere yardım eden tüm velilerimize teşekkür ederiz. Yeni eğitim-öğretim yılı herkese hayırlı olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Agah Efendi Ilkokulu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.