banner24
banner25

9,5 Milyon Dolara Uzaydaki Lüks Otel'de Tatil

ABD'li bir şirket, kişi başı 9,5 milyon dolar karşılığında misafirlerini 'Uzay Oteli'nde ağırlamaya hazırlanıyor.

9,5 Milyon Dolara Uzaydaki Lüks Otel'de Tatil

ABD'li bir şirket, kişi başı 9,5 milyon dolar karşılığında misafirlerini 'Uzay Oteli'nde ağırlamaya hazırlanıyor.

07 Nisan 2018 Cumartesi 04:15
9,5 Milyon Dolara Uzaydaki Lüks Otel'de Tatil

ABD'li bir şirket, kişi başı 9,5 milyon dolar karşılığında misafirlerini 'Uzay Oteli'nde ağırlamaya hazırlanıyor. Otelin, 2022 yılında açılacağı ve ilk turistlerini ağırlayacağı belirtiliyor.

Maceracı bir ruhunuz ve harcamak için ciddi bir paranız var mı? Orion Span adlı bir şirket, bir sonraki tatilinizi uzay boşluğuna düzenlemek istiyor.

UZAYDA LÜKS OTEL

Sadece 9,5 milyon dolar karşılığında, Orion Span, Dünya'nın yüzeyinin 200 mil uzağındaki Aurora istasyonuna "Uzayda ilk Lüks Otel" adını verdiği 12 günlük bir yolculuğa çıkaracak. Şirket, 2021'in sonlarında oteli açmayı ve 2022'de ilk misafirlerini ağırlamayı planlıyor. Yolculuk sırasında otel, iki ekip üyesi de dahil olmak üzere bir seferde altı kişiyi ağırlayacak.

Otelde kaldıkları süre boyunca turistler sıfır yerçekiminin heyecanını yaşayacak ve Aurora İstasyonu boyunca özgürce uçacaklar. Kuzeydeki ve güneydeki aurorada çok sayıda pencereden bakacaklar, ülkelerini uzaydan seyredecekler, yörüngede iken yiyecek yetiştirmek gibi araştırma deneylerinde de yer alacaklar.

SEVDİKLERİYLE CANLI BAĞLANTI YAPACAKLAR

Uzay otelinde kalacak olan turistler, hatıra olarak kendileriyle birlikte evlerine götürebilecekleri, sanal bir sanal gerçeklik deneyimi yaşayacak ve yüksek hızlı kablosuz internet erişimi ile sevdikleriyle canlı bir şekilde iletişim kurabilecekler.

Orion Span, uzay otelinde kalmak için rezervasyon yaptırmak isteyenler için teminat kabul ediyor. "Tamamen iade edilebilir depozito" size 80 bin dolara malolacak.

ÜÇ AYLIK EĞİTİM PROGRAMI

Uzay oteline gitmek isteyenler, uzaya yolculuktan önce üç aylık bir sertifika programından geçecek. Uzay turistleri, İlk aşamayı online olarak tamamlanacak, daha sonra kişisel eğitim için şirketin Houston tesisine gidecekler.

Neredeyse 10 milyon dolarlık bu deneyim çoğu insanı erişemeyeceği bir yere götürüyor.

Orion Span'un amacı, uzayda lüks bir otel işletmekle bitmiyor. CEO ve Kurucu Frank Bunger yaptığı açıklamada, "Daha sonra, dünyanın ilk uzay mekânları olarak özel modüller satacağız." dedi.

Bu arada, uzay turizmi yapmaya çalışan bir başka şirket olan Virgin Galaktik, yakın zaman önce Unity uzay aracının ilk "süpersonik, roketle çalışan uçuşunu" başarıyla tamamlamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.