banner24
banner25

4. kuşak kuaför dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Bornova Altındağ'da yer alan salonuyla İzmirli erkeklere saç kesim ve bakım hizmeti veren sahibi Onur Avcı, dört kuşaktır berberlikle uğraşan bir aileden geliyor.

4. kuşak kuaför dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Bornova Altındağ'da yer alan salonuyla İzmirli erkeklere saç kesim ve bakım hizmeti veren sahibi Onur Avcı, dört kuşaktır berberlikle uğraşan bir aileden geliyor.

26 Ocak 2022 Çarşamba 11:11
4. kuşak kuaför dünya şampiyonasına hazırlanıyor
Onur Avcı'nın babası, dedesi, dedesinin babası ve amcası hep berberlikle uğraşmış. Babası tam 45 yıl berber olarak çalışmış.
Ailenin dördüncü kuşağı olan Onur Avcı, sahibi olduğu kuaför ve saç bakım merkezinde bakımlı olmak isteyen erkeklere yeni trend saç kesim ve bakım yöntemlerini uyguluyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri de bulunan Avcı, Nisan ayında Rusya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasına ve Ekim ayında İtalya'da yapılacak Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor.
Yarışmalar hakkında bilgi veren Avcı, "Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Milli Takım asil yarışmacısıyım. Cmc Cat Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Milli Takımı olarak yarışıyoruz. Uluslararası alanda takım olarak şampiyonluğumuz var. İzmir takım kaptanıyım. Şampiyonaya 16 ilden katılımcı vardı. En iyi sahne ödülünü aldık ve takımımdan 2 kişi uluslararası bireyselde derece aldı. Ülkeler arası milli takım yarışmasında şampiyon olduk. Nisan ayında Rusya'da, Ekim ayında İtalya'da daha sonra Japonya'da gerçekleşecek. Turnuvalarda saç kesim, saç renklendirme yarışmaları yapılıyor. Kadın kuaförleri de katılabiliyor. Onlarda topuzlar, saç kesimleri, renklendirme gibi kategorilerde yarışıyorlar."
Erkeklerin bakımına artık daha fazla önem verdiklerini söyleyen Avcı salonunda son trendleri takip ediyor.Eğitimlere katılıyor. Erkeklerin saç bakımına olan ilgisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Avcı, "5-6 yıl öncesine kadar erkekler bakımına bu kadar önem vermiyordu. Biz de son trendleri takip ediyoruz. Biz de özel eğitimlere gidiyoruz. Kendimizi geliştiriyoruz. Burada manikür, pedikür, cilt bakımı, saç botoksu, keratin düzleştirme, perma, renklendirme gibi birçok uygulama yapıyoruz. Erkekler artık bu şekilde her uygulamayı bulabileceği mekanları tercih ediyor. Saçlarla ilgili eğitim alan, trendleri takip eden salonlara gidiyorlar."
29 yıldır bu mesleği yapan 4. kuşak kuaför Avcı, "Ben 4. kuşağım. babam 10 yaşında başladı. 45 yıl berberlikle uğraştı. Bende 7 yaşında başladım. Şu anda 36 yaşındayım. Babam ve amcamın yanında mesleği öğrendim. Dünyada saç yarışmalarına katılıyorum. Nisan ayında rusya'da avrupa şampiyonasına ekim ayında İtalya'ya dünya şampiyonasına katılacağım."
Saç kesiminde yeni trendler hakkında bilgi veren Avcı, "Alaylı kesimler dediğimiz subay traşı, amerikan traşı kalktı. Saç kesimlerinde trendler değişti. Yeni trend mat ve doğal görünümlü saç kesimleri. Low skin face, tupper face makas kesim teknikleri kullanılıyor. Dokulu saç kesimi tercih ediliyor. Doğal saç görünümü kullanılıyor. Müşterilerimizin yaşam biçimleri, meslekleri, yüz ve kafa şekillerine göre traşı seçiyoruz. Hangi mesleği yaptığını soruyoruz."
Son Güncelleme: 26.01.2022 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.