banner24
banner25

Altınordu Kulubü'nün son yıllardaki başarısını bilmeyen yoktur. Özellikle Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan beyin göreve gelmesinden sonra yapılan atılımları herkes bilir. Bucaspor'da başlattığı futbol okulları ve tesisleşme hamlesiyle adını duyuran Başkan Özkan, yetiştirdiği futbolculardan Mehmet Battal'ın Galatasaray'a transfer olması ile adından söz ettirmişti. Başkan Özkan, Altınordu'da sıfırdan aldığı kulubü getirdiği seviye ile kendini gerçekten gençliğe ve futbola adamış oldukça başarılı bir spor adamı.

Altınordu'da her yıl düzenlediği turnuvalarla ülkemizden ve yurtdışından önemli kulüplerin oyuncularını bir araya getirdi. Cengiz Ünder, Çağlar Söğüncü gibi Altınordu kulübünde yetiştirilen futbolcular önemli kulüplere transfer oldu.

Buraya kadar herşey güzel ancak, 21 ülkeden 56 kulübün katılımıyla düzenlenen U-12 Turnuvası'nda Beşiktaş takımının turnuvadan çekilmesi turnuvaya damgasını vurdu. Altınordu Klubü'nün düzenlediği turnuvada, Beşiktaş Kulübü'ne "Turnuvayı biz düzenliyoruz. Sizin 4 futbolcunuz fiziki açıdan (yaşları 12) üstünler, bunları oynatmayın" dediği iddia edildi.

Turnuvaya katılım şartları ve kuralları belli iken ve takımlar İzmir Altınordu Selçuk Tesisleri'nde Alex'in başlama vuruşu ile  başlayan şampiyonada maçlar oynarken, iddialara göre böyle yeni kurallar konulması, Beşiktaş U-12 takımının turnuvadan çekilmesi ile sonuçlandı. Fizikleri ne kadar üstün olsalar da onlar 12 yaşında çocuklar değil mi ? Buraya gelen bu çocukların heyacanı ve hayallerini yıkmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.

Her sene bu tür turnuvalar düzenleyen Altınordu, bu seneki turnuvada bence sınıfta kaldı. İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu sloganına Beşiktaş'ın turnuva dışı bırakılması ne derece  yakıştı? Karar siz okuyucularımızın.

Altınordu Kulubü'nün bir açıklama yaparak, Beşiktaşlı bu çocukların gönüllerini almak için elinden geleni yapacağını umuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cumali İbrik 2018-04-12 16:04:44

Gündemde olan bir konuydu. Yazınız bu konuya parmak basmış ellerinize sağlık güzel

Avatar
Hayali 2018-04-12 08:24:04

Bu yazdiklariniza aynen katılıyorum.bu yazdıklarınızı dikkatte alınması gerektiğini düşünüyorum size teşekkür ediyorum

Avatar
Serdar Özcan 2018-04-12 10:04:38

Güzel turnuvaya gölge düşmüş gerçekten Yazınız çok güzel kaleminize sağlık

Avatar
Muhammet Aysabar 2018-04-12 10:46:25

Bu verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler haberlerinizi takipte olacağım

Avatar
Mustafa Keklit 2018-04-12 16:05:55

Yazınızdan dolayı tebrik ederim.Kaleminize sağlık

Avatar
Yasemin Bozaba 2018-04-12 16:07:21

Altınordu kulübü taraftarıyım. Bir anne olarak çocuklara bu şekilde davranılması olumsuz sonuçlar doğurabilir. Tebrikler

Avatar
Özkan İşcanlar 2018-04-13 12:11:40

Ben de futbol oynarken hocam kadroya almayınca üzlüyordum. Buraya kadar gelip futbol oynamaya gelen bu çocuklara sebep ne olursa olsun bu şekilde davranılması onlar gibi beni de üzdü. Yazınızda bu konuya yer verdiğiniz için sizi tebrik ediyorum.. Selam ve saygılarımla