banner24
banner25

Yerli E Posta Müjdesi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yerli e-posta servisinin 2018 sonuna kadar hizmete açılacağını kaydetti.

Yerli E Posta Müjdesi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yerli e-posta servisinin 2018 sonuna kadar hizmete açılacağını kaydetti.

08 Ağustos 2017 Salı 18:59
Yerli E Posta Müjdesi

Türkiye, bilişim alanında atılımlarına devam ediyor. Arama motoru, işletme sistemi gibi önemli çalışmaların ardından şimdi de yerli e-posta servisi için çalışmalar başladı. 2017 başında projenin hayata geçtiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklama ile yerli e-posta servisinin 2018 sonuna kadar hizmete açılacağını ifade etti.

Bakan Arslan yerli e-posta servisi hakkında, BTK'da şöyle bir tweet yayımladı. “Ulaştırma Bakanımız @ahmetarslan36 "Milli ve yerli e-posta sistemini geliştiriyoruz. 2018 yılı sonunda milli e-posta sistemine geçiyoruz."

Kurumsal ve bireysel iletim sağlamak için kullanılan E-postalar, hayatımızın her alanında kullanılmaya başladı. Reklamlar, bildirimler, bilgilendirme faaliyetleri ve hatta kurumsal evraklar dahi günümüzde e- mail ortamından iletimi sağlanıyor. Lakin kurumsal bilgilere kadar birçok resmi evrakın, mail ortamında iletilmesi güvenlik açığını beraberinde getiriyor. Serverlar üzerinde gezinen bu mailler, kötünü niyetli siber casuslarının eline geçebiliyor, hatta devletlerarası ciddi sorunlara dahi neden olabiliyor.

BİLİŞİM ALANINDA ATILIMLARA DEVAM EDİYOR

Kullanılan mailler ise yerli olmadığı için yurt dışına çıkıyor ve ülkemize yani gönderilen kişiye geri geliyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı açıklamaya göre ise yerli ve milli e posta sistemi posta sistemi tamda bu manada ülke güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için geliyor. 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanımına sunulması beklenen yerli ve milli e postanın, yakın zaman içerisinde vatandaşların kullanımına da sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme: 08.08.2017 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.