banner24
banner25

Yeni iPhone'ın İşlemcisi Samsung'dan

Dünyanın en önde gelen akıllı telefon üreticileri Apple ve Samsung, işlemcilerin üretimi konusunda yeni bir anlaşmaya vardı.

Yeni iPhone'ın İşlemcisi Samsung'dan

Dünyanın en önde gelen akıllı telefon üreticileri Apple ve Samsung, işlemcilerin üretimi konusunda yeni bir anlaşmaya vardı.

21 Temmuz 2017 Cuma 00:36
Yeni iPhone'ın İşlemcisi Samsung'dan

Dünyanın en önde gelen akıllı telefon üreticileri Apple ve Samsung, işlemcilerin üretimi konusunda yeni bir anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre 2018 itibari ile üretilecek olan yeni Apple iPhone'lerin işlemcileri Samsung ve TSMC tarafından üretilecek.

APPLE VE SAMSUNG'UN PAZAR PAYI YÜZDE 50'Yİ BULUYOR

Dünya akıllı telefon piyasasına yaönelik yapılan araştırmalara göre, Apple ve Samsung, akıllı telefon pazarının neredeyse yüzde 50'sini ellerinde bulunduruyor.

Akıllı telefon denildiğinde herkesin aklına bir çok marka geliyor. Ancak gerek ülkemizde, gerekse dünya genelinde en çok satılan akıllı telefon markalarının başında Apple ile Samsung geliyor.

İKİ DEV ŞİRKET AKILLI TELEFON PİYASASININ YARISINI ELLERİNDE TUTUYOR

Dünya akıllı telefon satış istatistikleri, her iki şirketin pazardaki büyük payını göz önüne seriyor. Akıllı telefon piyasasına yönelik yapılan araştırmalara göre, Apple ile Samsung, pazarın yaklaşık yüzde 50'sini ellerinde tutuyor. Durum böyle olunca Apple ile Samsung arasında üstünlük kurma rekabeti kaçınılmaz oluyor.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA ÜRETİM ANLAŞMASI YAPMIŞLARDI

Her iki dev şirketin arasındaki rekabet, ortak anlaşmalar yapmalarına engel olmuyor. Bilindiği gibi Apple ile Samsung, geçtiğimiz yıllarda da ortak bir üretim anlaşması yapmışlardı. Apple tarafından tasarlanan işlemciler, TSMC ve Samsung tarafından üretiliyordu. Apple daha sonra bu anlaşmadan vazgeçerek, A10 Fusion işlemciyi yalnızca TSMC'ye ürettirmeye karar verdi.

APPLE İLE SAMSUNG YENİDEN ANLAŞTI

Son gelişmeler sonrası ise Apple, Samsung'la yeniden anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre, 2018 yılından itibaren üretilecek olan yeni iPhone'ların işlemcileri Samsung tarafından üretilecek. Tabii olarak TSMC ile olan anlaşma da sürecek.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.