banner24
banner25

Robot Polisler Görevde

Dubai'de bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz robot polisler bugün göreve başlıyor.

Robot Polisler Görevde

Dubai'de bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz robot polisler bugün göreve başlıyor.

25 Mayıs 2017 Perşembe 12:37
Robot Polisler Görevde

Dubai'de bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz robot polisler bugün göreve başlıyor. İnsanlarla iletişim kurabilecek polis robotlar, merkeze video görüntüsü gönderecek, yüz tanımadan kendisine rapor edilen suçları polise bildirecek ve para cezalarını tahsil edecek.

ROBOTLAR ARTIK POLİS GÜCÜNE DE DAHİL OLDU

Robotların polis gücüne dahil olması için başlatılan çalışmanın ilk aşaması olarak bugün yeni polis robotlar Dubai'e göreve başlayacak. PAL Robotics tarafından geliştirilen REEM adlı robotlar, merkeze video görüntüsü gönderecek, kendisine rapor edilen suçları polise bildirecek, para cezalarını tahsil edecek, yüz tanıma ve dokuz farklı dil konuşma yetenekleri ile insanlarla iletişim kuracak. REEM ilk olarak alışveriş merkezlerine ve turistik mekanlara yerleştirilecek.

DUBAİ, POLİS GÜCÜNÜN YÜZDE 25'İNİ ROBOTLARA BIRAKMAK İSTİYOR

Dubai, 2030 yılına kadar polis gücünün yüzde 25'lik bölümünü robotlara emanet etmek istiyor. Bu plan dahilinde bir sonraki adım, polis istasyonlarına resepsiyonist robotların yerleştirilmesi olacak. Duabi Polisi Akıllı Hizmetler Departmanı Yöneticisi Halid Nasser Elrazuki yaptığı açıklamada, nihai amacın sıradan bir polis memuru gibi çalışabilen tamamen işlevsel robotları kullanıma sokmak olduğunu açıkladı.

Robot polis ya da asker fikri çok eski bir bilim kurgu ürünü ancak her geçen gün bu düşünce gerçekleşmeye daha da yaklaşıyor. Şubat ayında Çin'de AnBot adlı yüz tanıma özelliği olan ve suçluları polisler gelene kadar kovalayabilen robotlar kullanılmaya başladı. FEDOR adlı Rus robotu ise isabetli atışları, ağırlık kaldırma yeteneği ve yürüyüşüyle Robocop'a benzetiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.