banner24
banner25

Mars'a Gidiş Bileti 200 Bin Dolar

Mars gezisinin bilet fiyatının 200 bin dolar olacağı açıklandı.

Mars'a Gidiş Bileti 200 Bin Dolar

Mars gezisinin bilet fiyatının 200 bin dolar olacağı açıklandı.

21 Haziran 2017 Çarşamba 12:38
Mars'a Gidiş Bileti 200 Bin Dolar

Önce uzaya turistik geziler yapılması ardından da Marsa yolculuk ve Mars'a insan götürme planlarıyla dünyanın tanıdığı Space X şirketinin sahibi olan Elon Musk, Mars'a insan taşıma planı ile dünyanın oldukça dikkatini çekti. Musk, Mars'a yapılacak insanlı seyahat planı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Musk, Mars gezisinin bilet fiyatının 200 bin dolar olacağını açıkladı. Mars yolculuk süresi, Mars yolculukları uzay bilimi ile ilgilenenlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Marsa yolculuk ne zaman sorusu da yavaş yavaş netlik kazanıyor. Marsa yolculuk filmi, Mars seyehatini bekleyenlerin oldukça ilgisini çekmişti. 

Dünya, Elon Musk'un adını uzaya turistik gezi yapma planıyla duydu. Musk'un uzay şirketi Space X, uzay turizmi için bugüne kadar büyük adımlar attı. Geçtiğimiz Mart ayında Space X tarafından uzaya fırlatılan bir roket, ilk kez dünyaya inmeyi başarmıştı.

Bir süredir tekrar tekrar kullanılabilecek roketler üzerine çalışan Space X, uzaya çıkış için kullanılacak roketlerin yeniden kullanılabilir olmasını hedefliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında fırlatılan Falcon 9 adlı rokette dünyaya başarılı bir iniş yapmıştı.

MARS'A GİDİŞ BİLETİ 200 BİN DOLAR

Mars'ı kolonileştirerek insanların yaşamına uygun hale getirme planlarını geçen yıl açıklayan Space X'in patronu Elon Musk, bu planı, bazı güncellemeler ile birlikte herkesin erişimine açtı.

Mars'ta yaşamın sağlanmasının en önemli etkeni maliyet. Plan, maliyet konusuna odaklanmış durumda. Elon Musk bu konuyla ilgili olarak, "Eğer bir tek kişinin bilet fiyatı 10 milyar Dolar olur ise kendi kendine yetebilen bir medeniyet yaratmak mümkün olmaz. Hedeflenmesi gereken bilet fiyatı kişi başına 200 bin Dolar olmalı." dedi.

200 bin Dolar, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bir ev alabilmek için ortalama gereken fiyat. Musk, açıklamasında, Mars'a yolculuk ve yaşamın sağlanması için maliyetin nasıl düşürülebileceği ile ilgili de bilgiler paylaştı.

PLANIN İKİNCİ VERSİYONU DA YAYINLANACAK

Mars planı ile ilgili yapılan açıklamalar yeterli gelmediğinden, Space X'in sahibi Elon Musk, sosyal medya hesabından bilgilendirme tweet'i attı. Musk, Mars planının ikinci bölümünün de yakında yayınlanacağını kaydetti.

Musk, planın ilk versiyonundaki en temel eksikliğin, dev roketlerin geliştirme ve işletme maliyetinin belirlenmesi olduğu görüşünde. Space X, geçtiğimiz aylarda, yeniden kullanılabilen roketler geliştirme konusunda uzmanlaşmıştı. Ancak kızıl gezegen Mars'a insan taşıyabilecek roketler için daha çok çalışma yapmak gerekiyor.

BİR ROKET VE BİR UZAY GEMİSİ

Mars planının ilk aşamasına göre, Mars'a gönderilecek olan araç, bir uzay gemisi ve bir roketin birarada çalışması ile oluşuyor. Bu sisteme, Gezegenlerarası Ulaşım Sistemi (ITS) adı veriliyor. ITS'nin maliyetini düşürmek çok önemli. Çünkü, Elon Musk, yolculuğun maliyetini kişi başına 200 bin Dolar ile sınırlandırdı. Toplam bin civarında ITS gemisi yapılması ve her bir geminin de 100 veya biraz daha fazla insan taşıması planlanıyor. Roketlerin, her 26 ayda bir Dünya ile Mars yolculuğa uygun konuma geldiğinde gönderileceği belirtiliyor.

"MALİYET ÇOK YÜKSEK OLACAK"

Space X'in patronu Elon Musk, Mars yolculuğu ile ilgili olarak, "Büyük bir risk var. Maliyeti oldukça çok yüksek olacak. Başarısız olma ihtimalimizde oldukça yüksek ancak elimizden geleni yapacağız. Mümkün olduğu kadar ilerlemeye çalışacağız. Herkese bu bilgilere erişim imkanı vererek başarı ihtimalimizi oldukça arttırdık." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.