banner24
banner25

Intel Core X Yeni İşlemci Ailesini Tanıttı

Intel, Core X adını taşıyan yeni masa üstü işlemci ailesinin tanıtımını yaptı.

Intel Core X Yeni İşlemci Ailesini Tanıttı

Intel, Core X adını taşıyan yeni masa üstü işlemci ailesinin tanıtımını yaptı.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 01:03
Intel Core X Yeni İşlemci Ailesini Tanıttı

Intel, Core X adını taşıyan yeni masa üstü işlemci ailesinin tanıtımını yaptı. Daha önceki Intel Core i5 ve Intel Core i7 modellerinin daha güçlü versiyonlarının yanı sıra, Core X ailesinde ilk kez Intel Core i9 işlemciler de kullanıma sunuldu.

Core X platformu daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyan kullanıcılara yönelik geliştirildi. Örnek olarak, hem en yeni oyunları (sanal gerçeklik oyunları da dahil) yüksek çözünürlükte oynayarak, bir yandan da oyunun görüntüsünü internet üzerinden takipçileri ile paylaşacak, yan ekrandan da gelen yorumları okuyacak kullanıcılar geliştirilen bu yeni işlemcilerin hedef kitlesine dahil oldu.

Aynı anda dört farklı uygulama üzerinden görsel ve video düzenleyerek, bu içerikler ile video bloglar hazırlayacak içerik üreticileri de Core X işlemcinin güçlü performansına ihtiyaç duyabilirler.

HER İHTİYAÇ İÇİN FARKLI MODELLER

Intel Core X serisi, 4 çekirdek işlemcilerden başlayarak, 18 çekirdek ve 36 iş parçacıklı Core i9 Extreme işlemci modeline kadar çıkıyor. 242 dolar olan fiyatı ile Core X ailesinin en uygun fiyatlı ürünü olan Core i5-7640X de, 4 çekirdek ve 4 iş parçacığı yer alıyor.

Core i7 X Serisi ise 399 dolar fiyatı ile 4 çekirdek ve 8 iş parçacıklı modeli yanı sıra, 599 dolar fiyatlı 8 çekirdekli ve 16 iş parçacıklı bir modeli de kullanıcılara sunuyor.

i9 serisi ise (Extreme modeli hariç) dört farklı üründen oluşuyor. Bu serinin en ucuz modeli 999 dolar fiyatıyla, 10 çekirdek ve 20 iş parçacığa sahip model. En pahalı model ise bin 699 dolarlık 16 çekirdek ve 32 iş parçacıklı model oldu.

Yeni masa üstü Core X işlemciler, Intel'in yeni X299 ana kartı yonga setiyle uyumlu çalışacak şekilde geliştirildi. Bu ürünün de önümüzdeki haftalarda yeni işlemciler ile birlikte piyasaya sunulması bekleniyor. Çip mimarisinde ise Kaby Lake X üzerine yerleştirilen i5 ve i7 serisinin en düşük modelleri hariç olmak üzere tüm yeni işlemciler altıncı nesil Skylake X platformu kullanıyor.

TURBO BOOST TEKNOLOJİSİ

Intel, bazı üst düzey Core X işlemcilerinde Turbo Boost teknolojisini geliştirerek, Turbo Boost Max 3.0'ı kullanıyor. Intel fazladan çekirdeklerin çoklu görev performansını arttıracağını belirtiyor. Yeni çok çekirdekli modeller aynı zamanda Intel'in AMD ile işlemci yarışını ciddiye aldığını ortaya koyuyor.

SEKİZİNCİ NESİL GELİYOR

Intel üstün performanslı Core X ailesinin yanı sıra, sekizinci nesil yeni Intel işlemcilere dair kısa bilgiler de verdi. Coffee Lake olarak adlandırılan bu ürün serisi, yedinci nesil Kaby Lake modellerine göre yüzde 15 daha yüksek performansa sahip. Intel yeni neslin bir öncekine göre yüzde 30'a kadar performans artışına sahip olduğunu açıkladı. Bu ürünün ne zaman hazır olacağı konusunda ise henüz açıklama yapılmadı.

Son Güncelleme: 31.05.2017 01:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.