banner24
banner25

En Hızlı ve Ücretsiz İnternet Sunan Ülkeler Belli Oldu

Dünya genelinde 20 ülkenin telekominikasyon şirketliğini yapan Ooma, dünyada en iyi ücretsiz kablosuz internet hizmeti veren ülkeleri sıraladı.

En Hızlı ve Ücretsiz İnternet Sunan Ülkeler Belli Oldu

Dünya genelinde 20 ülkenin telekominikasyon şirketliğini yapan Ooma, dünyada en iyi ücretsiz kablosuz internet hizmeti veren ülkeleri sıraladı.

11 Şubat 2018 Pazar 22:30
En Hızlı ve Ücretsiz İnternet Sunan Ülkeler Belli Oldu

Dünya genelinde 20 ülkenin telekominikasyon şirketliğini yapan Ooma, dünyada en iyi ücretsiz kablosuz internet hizmeti veren ülkeleri sıraladı. Litvanya, dünyada, saniyede megabayta ortalama indirme hızı ile ölçülen en hızlı kamu Wi-Fi hizmeti sunan ülke oldu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ortalama 6.89 Mbps'lik hız ile 20. sırada yer alırken, Litvanya'daki hız ortalama 15.4 Mbps olarak ölçüldü.

LİTVANYA KAMUYA AÇIK KABLOSUZ AĞLARI ÖNCELİKLENDİRDİ

Litvanya'nın hızının nedeni basit; büyük yatırımlar ve ücretsiz kamuya açık internet ağlarının (Wi-Fi) önceliklendirilmesi. 2011 yılından bu yana Hırvatistan, Estonya ve Romanya gibi diğer Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte kamuya açık internet erişiminin hızı ve verimliliği açısından ülke en üst sıralarda yer alıyor.

En büyük internet sağlayıcıları ve telekomünikasyon şirketleri ABD'de bulunurken, Amerikan genişbant yatırımları tarafsızlık nedeniyle ülke genelinde tartışmalara neden oluyor. ABD'de, Wi-Fi'nin çalıştığı fiziki altyapının da oldukça eski olduğu belirtiliyor.

KÜÇÜK ÜLKELER Wİ-Fİ YATIRIMLARINI ARTTIRIYOR

Öte yandan, son on yılda Wi-Fi yatırımlarını Litvanya gibi arttıran küçük ülkeler, sıfırdan inşa etme ve tüketicilerin en az birini seçmek zorunda kaldıkları daha sürdürülebilir bir modelle internete erişim imkanı buldu. Kamuya açık Wi-Fi'nin herkes için yararlı olduğu görülüyor. Bu nedenle Litvanya'da mobil internet erişimi çok hızlı. Genel internet bağlantı hızları açısından Ooma'nın bulgularına göre, Güney Kore, artan hükümet desteği sayesinde dünyanın en hızlılarından biri. Güney Kore'yi hızlı internet konusunda Norveç, Hong Kong, İsveç ve İsviçre izliyor.

EN YAVAŞ İNTERNET VENEZUELA'DA

Ooma tarafından yapılan araştırmada, en yavaş internetin, düşük altyapı ve yakın tarihlerdeki siyasi karışıklıklar nedeniyle Venezuela'da yaşandığını ortaya koydu. Venezuela'yı, Paraguay, Namibya, Bolivya ve Nijerya izliyor.

Son Güncelleme: 11.02.2018 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.