banner24
banner25

Ege Sürücü Kursları’ndan Adaylara Teknolojik Eğitim

Pandemi nedeniyle sürücü adayları, direksiyon sınavlarına alınan çeşitli önlemlerle giriyor. Ayrıca teorik sınavlar da 2018 yılından beri elektronik ortamda yapılıyor. Her yıl ortalama 2 milyon aday sınava giriyor.

Ege Sürücü Kursları’ndan Adaylara Teknolojik Eğitim

Pandemi nedeniyle sürücü adayları, direksiyon sınavlarına alınan çeşitli önlemlerle giriyor. Ayrıca teorik sınavlar da 2018 yılından beri elektronik ortamda yapılıyor. Her yıl ortalama 2 milyon aday sınava giriyor.

20 Mart 2021 Cumartesi 11:08
Ege Sürücü Kursları’ndan Adaylara Teknolojik Eğitim

16 şubesiyle Türkiye’nin en büyük sürücü kursu Ege Sürücü Kursu müdürlerinden Alaaddin Uzun ehliyet sınavları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Ege 5 Sürücü Kursu Müdürü Alaaddin Uzun, “Teorik eğitimini tamamlayan sürücü adayları sınava elektronik ortamda giriyor. Sınava giren adaylar kısa bir süre sonra sonuçları öğrenebiliyor. Elektronik tablet sınavında toplam 50 soru için 45 dakika veriliyor.12 ilkyardım,23 trafik, 9 motor ve 6 trafik adabı sorusunu yanıtlayan adaylar toplam 50 sorunun 35’ini doğru yanıtladıkları takdirde 70 puanla sınavı başarıyla geçebiliyor”

“Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sürücü adaylarının HES kodu sorgulaması ile ateş ölçümleri yapılıyor. Ayrıca araçların da direksiyon, vites, kapı kolu gibi temas edilen yüzeyleri dezenfekte ediliyor” dedi.

ADAYLARIMIZI TABLETLERLE ELEKTRONİK SINAVA HAZIRLIYORUZ

Ege Sürücü Kursları hakkında bilgi veren Ege 4 Sürücü Kursu Müdürü Metin Atlı, “Türkiye’nin en büyük sürücü kursu olma gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.33 yıldan bugüne kadar Ege Bölgesinde hizmet veren bir kurumda hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. 180 kontenjanlı kurumlarımızla, kendi mülklerimizle, son model araçlarımızla, eğitim sektöründen kazandığımız her parayı yine eğitim sektörüne harcamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Pandemi sürecinde hiçbir personelimizin işine son vermeden yasaklar devam ettiği halde maaşlara zamanında ve eksiksiz yatırdık. Ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak için her türlü zorluğa göğüs gerdik. Son dönemde eğitimlerimiz tekrar açıldı. Kaldığımız yerden hijyen kurallarıyla, araçlarımızın dezenfekte edilmesiyle, adaylarımızın hes kodlarının sorgulanmasıyla, ateş ölçümleriyle, direksiyon sınavlarımız ve teorik derslerimiz başladı. Ayrıca adaylarımızı tablet üzerinden elektronik sınava tutuyoruz. Dokunmatik ekranlı tabletlerimizle sınavlara hazırlıyoruz. Sınavlardan önce adaylarımızı dokunmatik ekranla yapılan sınavın birebir aynı ortamını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

CEP TELEFONU UYGULAMAMIZ TÜM ADAYLARA AÇIK

“Cep telefonundan ücretsiz bir şekilde sürücü kursiyerlerinin faydalanabileceği Ege Sürücü Kursları uygulamasını indirerek elektronik sınav yapmalarını oradaki videoları izlemelerini sağlıyoruz.

Sürücü kurslarımızdaki tabletlerle köylerde daha önce tabletle dokunmatik ekranla daha önce temas etmeyen vatandaşlarımıza dokunmatik ekrandan deneme sınavları yaparak sınavlara hazır hale getiriyoruz.” dedi.

EĞİTİMDEN KAZANDIĞIMIZI EĞİTİME HARCIYORUZ

Ege Sürücü Kursları hakkında bilgi veren Uzun, “Mülklerimizin tamamı kendimize ait. ege bölgesinde 16 sürücü kursumuz var. Ödemiş, Tire, Bayındır,Karşıyaka, Buca, Gaziemir, Torbalı, Ayrancılar gibi birçok bölgede şubelerimiz bulunuyor. Eğitimden kazandığımız her kuruşu yine eğitime harcadık ve harcamaya da devam edeceğiz” sözleriyle ifade etti.

Son Güncelleme: 21.03.2021 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.