banner24
banner25

Dünyanın En Büyük Uçağı

Dünyanın en büyük uçağı görücüye çıktı.

Dünyanın En Büyük Uçağı

Dünyanın en büyük uçağı görücüye çıktı.

04 Haziran 2017 Pazar 20:06
Dünyanın En Büyük Uçağı

Dünya teknoloji devi şirketlerden olan Microsoft'un kurucuları arasında yer alan Paul Allen'e ait olan Stratolaunch Systems adlı şirket, 2015'te açıkladığı dünyanın en büyük uçağını yapma görevini tamamladı. Dünyanın en büyük uçağının yapımı tamamlandı ve dev uçak hangardan çıkarıldı. Dünyanın en büyük uçağı olan dev uçak, uydu taşıyan roketleri alçak yörüngeye kadar çıkartarak fırlatmaya yardımcı olacak.

FUTBOL SAHASINDAN DAHA BÜYÜK

Paul Allen'e ait Stratolaunch Systems şirketi tarafından yapımı tamamlanan dünyanın en büyük uçağı, geçtiğimiz gün tekerlekleri üzerine yerleştirildi ve üretildiği hangardan ilk kez görücüye çıkarıldı. Uçak dev boyutlara sahip. Dünyanın en büyük uçağının kanat aralığı tam 117 metre uzunluğunda. 'Stratolaunch' adlı devasa uçak, bir futbol sahasından daha geniş hatlara sahip. Uçağın uzunluğu ise 72 metre. Dev uçağın yüksekliği ise 15 metrenin biraz üzerinde.

DEV UÇAK 225 TON AĞIRLIĞINDA

Dünyanın bu en büyük uçağının ağırlığı ise 225 ton. Uçak, yaklaşık 600 ton ağırlıkla havalanarak uçabilecek şekilde imal edildi. Dev uçak, 375 ton ağırlığındaki yükle gökyüzünde uçabilecek. Hangardan ilk kez çıkartılan dev uçak öncelikle yakıt testine tabi tutulacak. Dev uçağın 2 bin deniz mili (3 bin 700 kilometre) menzile sahip olacağı belirtiliyor.

Stratolaunch Systems şirketi sahibi Paul Allen, dev uçağın tamamlandığı ve hazır olduğunu sosyal medya hesabı Twitter'dan açıkladı. Allen, sosyal medyadan bu açıklaması sonrası ilginç tepkiler aldı. Uçağı, 5 pervaneye sahip olan Heinkel He 111 modeli uçağa benzetenler oldu.

BOEİNG MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN TASARLANDI

Dünyanın bu en büyük uçağı, altı Boeing 747 mühendisi tarafından geliştirildi. Uçak, roketleri gökyüzüne çıkartarak daha az yakıt kullanıp hedeflerine ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Uçak bunun yanısıra, olumsuz hava koşullarında da roketleri bulutların ötesine taşıyacak ve böylece fırlatma için daha stabil bir ortam oluşmasına yardım edecek.

Uçağın yapımı, havacılık mühendisi Burt Rutan'a ait Scaled Composites şirketi tarafından California çölünde bulunan Mojave Havacılık ve Uzay Limanı'nda yapılıyor. Dev uçağın, 2020 yılına kadar uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 04.06.2017 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.