banner24
banner25

Çin Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Tarlasını Yaptı

Dünya güneş enerjisinden daha çok faydalanmanın yollarını ararken, Güneş enerjisi paneli alanında Çin dev bir adım attı.

Çin Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Tarlasını Yaptı

Dünya güneş enerjisinden daha çok faydalanmanın yollarını ararken, Güneş enerjisi paneli alanında Çin dev bir adım attı.

28 Mayıs 2017 Pazar 14:15
Çin Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Tarlasını Yaptı

Dünya güneş enerjisinden daha çok faydalanmanın yollarını ararken, Güneş enerjisi paneli alanında Çin dev bir adım attı. Güneş enerjisinin sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Güneş enerjisi ile su ısıtma giderek rağbet görüyor. Güneş enerjisi kullanım alanları da her geçen gün artıyor. Güneş enerjisi sistemleri değişiklik gösterirken, Güneş enerjisi ile elektrik üretimi de hergün artıyor. Güneş enerjisi verimliliği konusunda rekor Japonya'nın elindeyken, bu alandaki en büyük yatırım ise Çin'den geliyor. Güneş enerjisi yatırımlarının devam edeceğini açıklayan Çin hükümeti, güneş enerjisi alanındaki yatırımlara büyük bir ekleme daha yaparak, Dünyanın en büyük yüzen güneş tarlasını inşa etti.

MADENCİLİK YAPILAN ALANDA GÜNEŞ TARLASI

Çin'in Huainan şehrinde daha önce madencilik yapılan bir alanda şimdi ise yüzen güneş panelleri bulunuyor. Anhui eyaletinin güneyinde bulunan ve kömür zengini olarak bilinen bölgede, güneş enerji tesisi yer alıyor.

Bölgede yağışlı havanın etkili olması nedeni ile sular altında kalan alanda su derinliği 4 ile 10 metre arasında değişiyor. Çin hükümeti, toprakların sürdürülebilirliğini sürdürecek bir çözüm yolu buldu. Hükümet, Çin'in en büyük akıllı elektrik şirketi Sungrow ile güneş enerjisinden daha fazla faydalanmaya başladı.

40 MEGAVAT GÜCÜNDE

Bölgede kurulan yüzen güneş tarlası, 40 megavat gücünde. Güneş enerjisi için oldukça iyi bir miktar olduüu düşünülen tesis, Hindistan ve Avustralya'da bulunan diğer yüzen güneş tarlalarını da geride bırakıp, dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi tesisi ünvanının sahibi oldu.

Günei panelleri, Sungrow şirketi tarafından santralin durumuna özel olarak yerleştirilmesi için geliştirildi. Yüksek neme dayanıklı olarak üretilen paneller, bir kutu sistemi ile bağlandı. Güneş panelleri, suya yerleştirildi ve yüzeydeki serin hava, panellerin aşırı ısınma riski ile performansının düşmesini engelledi.

VERİMİ DE ARTTIRDI

Bölgede bulunan yerel bir hükümet yetkilisi, Huainan'da bulunan yüzen güneş enerjisi tesisinin, bölgeyi başarılı bir şekilde kullanıp araziye olan talebi azaltmakla kalmadığını aynı zamanda yüzeyi soğutup arazideki verimi de arttırdığını kaydetti.

Son Güncelleme: 28.05.2017 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.