banner24
banner25

Artık Robotlar da Hissedebilecek

Bilim insanları şimdi de hissedebilecek robotlar geliştiriyor.

Artık Robotlar da Hissedebilecek

Bilim insanları şimdi de hissedebilecek robotlar geliştiriyor.

28 Mayıs 2017 Pazar 19:36
Artık Robotlar da Hissedebilecek

Bilim insanları şimdi de hissedebilecek robotlar geliştiriyor. Robotlar her geçen gün gelişme gösteriyor. Yeni bir yöntem ile geliştirilecek olan robotlar, sentetik bir ciltle donatılacak ve böylece robotlar da artık dokunma hissine sahip olacak. Bilim insanları bu sayede robotların beş duyuya sahip olabileceğini ileri sürdü. Robotlar filmi ve Robotlar oyunu sonrası şimdi de hissedebilen robotlar geliştirildi. Robotlar hakkında bilgi veren bilim insanları hissedebilen robotlar nasıl yapılır sorusunu da yanıtladı. 

Teknolojik gelişmeler kapsamında, robotlar için dokunma duyusuna sahip cilt de üretildi. Bu robot endüstrisi için devrim niteliğinde bir gelişme. Robotlar için dokunma duyusuna sahip robotik cilt, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Minnesota Üniversitesi'nden mühendisler tarafından geliştirildi.

DOKUNMA DUYUSUNA SAHİP ROBOTİK CİLT 3D YAZICILARLA ÜRETİLDİ

Bilim insanları, devrim niteliğindeki buluş olan robotik cilt üretimini, 3 boyutlu (3D) yazıcılar kullanılarak sentetikten üretti. Bu amaçla kullanılan 3 boyutlu yazıcı da sıfırdan geliştirildi. Yazıcı, dört farklı püskürtücüyle, esnek robot cildinin içine sıcaklık ve basınç alıcıları yerleştirildi.

Bu alıcılar ile dokunma duyusuna sahip olan robot, eşya ve objeleri ne kadar sıkı kavradığını veya yere nasıl bastığını algılamayı başardı.

ROBOTLAR KAMERA VE MİKROFONLA DUYMA VE GÖRME HİSSİNE SAHİP

Robotlar, kamera ve mikrofonlarla duyma ve görme hissine sahip. Robotlar da denge için de akıllı telefonlarda da bulunan alıcılar kullanılıyor. Bilim insanları, koku ve tatları da algılayabilme yeteneği kazanan robotların artık beş duyuya sahip olduğunu di,le getiriyor.

Bilim insanları, dokunma hissine sahip robotların, eskiye oranla daha çok yetenekli olacağı görüşünde. Yeni teknolojiyle, hissedebilecek robotların önemli ve hassas işlerde çalışması ve çevreleri ile etkileşim kurabilmeleri mümkün olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.