banner24
banner25

Apple iOS 11 Birçok Yenilikle Geldi

Teknoloji devi Apple, uzun süredir merakla beklenen WWDC konferansı sırasında, mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 11'i tüm dünyaya tanıttı.

Apple iOS 11 Birçok Yenilikle Geldi

Teknoloji devi Apple, uzun süredir merakla beklenen WWDC konferansı sırasında, mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 11'i tüm dünyaya tanıttı.

06 Haziran 2017 Salı 13:22
Apple iOS 11 Birçok Yenilikle Geldi

Teknoloji devi Apple, uzun süredir merakla beklenen WWDC konferansı sırasında, mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 11'i tüm dünyaya tanıttı. Tanıtımı yapılan yeni sürüm işletim sistesmi olan iOS 11, kontrol merkezi, kamera, Apple Pay ve Siri gibi birçok uygulama ve özellikle iyileştirmeler sunuyor.

Apple'nin tanıtımını yaptığı iOS 11'in iPhone ve iPad kullanıcıları için birçok yenilik ağlayacak. iOS 11 güncellemesinin, önümüzdeki Eylül ayından itibaren iPhone ve iPad'ler için yayınlanması bekleniyor.

Teknoloji devi Apple, WWDC 2017 konferansında uzun süredir beklenen mobil işletim sistemi iOS'un son sürümü olan iOS 11'i görücüye çıkardı.

Apple CEO'su Tim Cook, iOS'un yeni sürümünün tanıtımını yaparken, sözlerine Android'e gönderme yaparak başladı. iOS 10 kullanıcı memnuniyetinin yüzde 96 seviyesinde olduğunu ifade eden Tim Cook, Apple kullanıcılarından yüzde 86'sının iOS 10 sürümü kullandığını söyledi. Bu oran, Android'in yeni sürümü 7.0 Nougat'da ise yalnızca yüzde 7 seviyesinde.

KAMERA UYGULAMASI

Apple iOS11'le gelen en büyük farklılığın kamera uygulamasında olduğunu söylemek mümkün. iOS 11'de video kodlamasında da değişikliğe gidiliyor. Böylece, iPhone ile çekilen videolar H.264 değil, HEVC kodlaması ile kayıt altına alınacak. Bu özellik de 2 kat daha fazla sıkıştırma anlamına geliyor. Böylece iPhone ile çekilen videolar, cihazın hafızasında daha az yer kaplamış olacak.

VİDEO VE FOTOĞRAFLAR DAHA AZ YER KAPLAYACAK

iOS11'de aynı şekilde kaydedilen fotoğraflarda da JPEG formatından, HEIF formatına geçiliyor. Böylece video kaydında olduğu gibi fotoğraf kaydında da 2 kat daha iyi sıkıştırma ve yer tasarrufu sağlanıyor. iOS 11'le birlikte düşük ışık performansı, fotoğraf kalitesi, flaş, optik imaj sabitleyici ve HDR özelliklerinde iyileştirmeler yer alıyor.

iMESSAGE'DE DE YENİLİKLER

Apple'ın mesajlaşma uygulaması olan iMessage de iOS11 ile birlikte bazı yenilikler alıyor. Aynen WhatsApp'ta olduğu gibi iMessage'de de mesaj geçmişi iCloud'la senkronize edilebilecek. Böylece kullanıcı yeni bir Apple cihazına geçiş yaptığında, mesaj geçmişini olduğu gibi görüntüleme imkanına sahip olacak.

Apple'ın ödeme uygulaması Apple Pay'de oldukça iddialı bir özellikle geliyor. iOS 11'le birlikte, Apple kullanıcıları Apple Pay aracılığı ile birbiriyle para alışverişi yapma imkanına sahip olacak. Üstelik bu işlem, iMessage üzerinde çok basit bir şekilde yapılabilecek.

SANAL ASİSTAN SİRİ

Apple'ın sanal asistanı olan Siri'nin aylık aktif kullanıcı sayısının 375 milyon olduğu belirtildi. 36 ülke ve 21 dilde aktif olarak kullanılan Siri, yeni sürümde biraz daha geliştirildi. Bu kapsamda Apple, günlük konuşma diline yakın ve Derin Öğrenmeyle Siri'yi daha kullanışlı hale getirdi.

Siri'de görsel anlamda da iyileştirmeler yapıldı. Siri, bundan böyle çeviri yapabilme özelliğine de sahip oldu.

iOS 11 ile gelen yeniliklerden biri de daha kullanışlı bir kontrol merkezi geliştirilmesi oldu. Apple, yeni sürümde kontrol merkezininin tasarımını baştan sona yeniledi. Böylece iki farklı ekrana gerek kalmaksızın tek seferde her kısa yola erişim sağlanmış oluyor.

APP STORE

iOS 11 sürümüyle birlikte Apple'ın mobil mağazası App Store'da iyileştirmelerden nasibini aldı. Aylık ziyaretçi sayısı 500 milyondan fazla olduğu belirtilen App Store üzerinden günde 180 milyar adet indirme yapıldığı kaydediliyor. Yeni sürümle, App Store'un tasarımı da baştan sona değiştirildi. Apple, bu köklü değişikliği 10 yıldan bu yana ilk kez yaptığını kaydetti. Oyunlar ve uygulamaların farklı sekmelerde görüntülendiği yeni tasarımda, uygulama içi görüntü ve tasarımda da değişikliğe gidildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.