banner24
banner25

5 Dakikada Şarj Olan Batarya İle 480 Kilometre Yol Yapıyor

Elektrikli otomobil sektöründe her geçen gün yeni teknolojik gelişmeler yaşanıyor. 5 dakikalık şarj ile 480 kilometre yol gidebilen elektrikli araç bataryaları üretildi.

5 Dakikada Şarj Olan Batarya İle 480 Kilometre Yol Yapıyor

Elektrikli otomobil sektöründe her geçen gün yeni teknolojik gelişmeler yaşanıyor. 5 dakikalık şarj ile 480 kilometre yol gidebilen elektrikli araç bataryaları üretildi.

19 Mayıs 2017 Cuma 00:38
5 Dakikada Şarj Olan Batarya İle 480 Kilometre Yol Yapıyor

Elektrikli otomobil sektöründe her geçen gün yeni teknolojik gelişmeler yaşanıyor. "Elektirikli otomobil nedir, elektrikli otomobil nasıl çalışır, elektrikli otomobil tek şarjla kaç kilometre yol alır" gibi sorularla karşılaşan batarya geliştiricileri, daha iyi bataryalar üretmek için aralıksız çalışıyor. Batarya araştırmacılarının şimdiki hadaefi ise benzin doldurmak için gereken kısa süre içinde elektrikle şarj edilebilecek elektrikli otomobil bataryaları geliştirmek. Araştırmacılar bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım attı. Porsche'nin 800 voltluk olan yüksek oranlı sistemi, aracın bataryalarını 15 dakikada şarj etme imkânı sunuyor.

İsrailli bir teknoloji firması, hızlı şarj imkanı sunan bataryalarıyla tanınıyor. Firma, elektrikli araçlar için batarya geliştiriyor. Bu amaçla planlarını 2015'te açıklayan firma, o günden bu yana elektirkli otomobiller için bataryalar üretiyor. Firma tarafından geliştirilen ve 'FlashBattery' adı verilen yeni teknoloji, torba şeklindeki pillerine katmanlı yapıya sahip nanomalzemeler ve özel organik bileşenler yerleştiren şirket, lityum iyon pillere göre çok büyük bir gelişme sağladığını söylüyor.

5 DAKİKALIK ŞARJ İLE 480 KİLOMETRE MENZİL

Firma, bu teknolojiyle daha önce görülmemiş hızda şarj etme özelliğini sunuyor. Birçok pil biraraya getirilerek modüller halinde düzenlendiği ve 40 adet modül bir araca yerleştirildiği zaman, yalnızca 5 dakikada şarj edilen bataryayla ortalama 480 kilometre yol kat edebiliyor.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

5 dakikada şarj edilen bataryalarla ilgili, öalzeme bilimciler, biyokimyagerler, organik kimya ve elektrokimya mühendisleriyle, cihaz mühendislerinin oluşturduğu 30 kişilik  ekip, 20 milyon dolar tutarındaki yatırımla bu teknolojiyi geliştiriyor. Firma, bu bataryanın, biyoteknoloji tesislerinde olduğu kadar, nanoteknoloji ile organik sentezi birleştirdiğini, bir ilaç üretilirken takip edilen yönteme benzer bir süreçle teknolojiyi geliştirdiklerini dile getiriyor.

DAHA GÜVENLİ

Şirket yetkilileri, kendi ürettikleri bataryaların, lityum iyon piller gibi alev almadığını ve daha yüksek bir yanma eşiğine sahip olduğunu belirterek, bu nedenle kandi bataryalarının daha güvenli olduğunu ileri sürüyor.

Şirket tarafından geliştirilen teknoloji, Almanya Berlin'de düzenlenen 'Cube Tech Fuarı'nda tanıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.