banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

1 Ton Yük Taşıyan Drone'ler Sevkiyat Yapacak

Çin Halk Cumhuriyeti merkezli bir şirket, bir ton ağırlık taşıyabilecek drone geliştirdiğini açıkladı.

1 Ton Yük Taşıyan Drone'ler Sevkiyat Yapacak

Çin Halk Cumhuriyeti merkezli bir şirket, bir ton ağırlık taşıyabilecek drone geliştirdiğini açıkladı.

23 Mayıs 2017 Salı 20:30
1 Ton Yük Taşıyan Drone'ler Sevkiyat Yapacak

Çin Halk Cumhuriyeti merkezli bir şirket, 1 ton ağırlık taşıyabilecek drone geliştirdiğini açıkladı. Drone'ların  şehirden uzak bölgelere tüketim maddeleri, şehre ise çiftlik ürünleri sevkiyatını yapacağı belirtildi. En iyi drone için çalışan araştırmacılar, artık drone'ların uzak noktalara daha fazla yük taşıyabileceğini açıkladı.

1 TON VE ÜZERİ YÜK TAŞIYAN DRONE'LAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR

Çin'de bulunan en büyük online perakende markaları arasında yer alan JD, uzun mesafe gerektiren sipariş teslimatları için yeni geliştirmeyi planladığı drone'ları kısa süre sonra kullanmaya hazırlanıyor. 

Firma, bu amaçla, bir ton ya da daha fazla ağırlık taşıyabilme özelliğine sahip drone'lar geliştiriyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan şirket yetkilileri, geliştirilen drone'un testinin, Çin'in kuzeyinde yer alan Şensi bölgesini kapsayacak şekilde geliştirilen bir ağda gerçekleşeceğini de açıkladı.

BİR SONRAKİ HEDEF DRONE İLE EYALETLER ARASINDA SEVKİYAT YAPMAK

Şirket, bir ton ya da daha fazla ağırlık taşıyabilecek kapasitede olacak olan bu drone'ların, şehirden uzak bölgelere tüketim maddeleri taşıyacağını, şehirlere ise çiftlik ürünlerini getireceğini ifade etti.

Şirketin lojistik iş grubunun başında bulunan Wang Zhenhui, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ürünleri şehirler, hatta gelecekte eyaletler arasında verimli bir şekilde taşıyabilecek bir ağ hayal ediyoruz."

235 MİLYON MÜŞTERİSİ VAR

Şirket, şu anda teslimat hizmeti için ülke çapında binlerce teslimat noktasından oluşan bir ağı kullanıyor. Bu teslimat ağında toplamda 65 bin kişi çalışıyor. Çinli şirketin bir ton veya daha fazla ağırlık taşıyabilen drone fikrini hayata geçirmesi durumunda, teslimat ağında çalışan personel sayısının ise ciddi oranda azalacağı söylemek mümkün.

235 milyon düzenli müşterisi olduğunu belirten online perakende şirketi, geçtiğimiz kasım ayında normal boyutlardaki drone'ler kullanarak müşterillerine ilk teslimatları drone'ler aracılığı ile yapmıştı.

Son Güncelleme: 23.05.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.