banner24
banner25

Bu haftaki yazıma, EuroCup şampiyonu olan tarihimizin köklü kulüplerinden olan Darüşşafaka'yı tebrik ederek başlamak istiyorum.

1914 yılnda çıktığı bu yolda, Türk Basketboluna yetiştirdiği bir çok oyuncu olan bu köklü kulübümüz, bu başarılarını daha önce 1960-61 yılları arasında da ülkemizi Avrupa kupalarında üçüncü tura kadar çıkarak göstermişti.

Türk Basketbolunun geliştirilmesine odaklı, spor anlayışıyla, başarılı takımlar oluşturarak, Türkiye ve Avrupa liglerinde başarılı olmayı ilke edinen ve amatör oyunculara imkanlar sağlayan ayrıca altyapıdan itibaren sorumlu profesyonel yetiştiren ve bunu yıllardan beri sürdüren Darüşşafaka kulübünün yönetici, teknik kadro ile oyuncularını alkışlıyorum.

SON YILLARIN EN BÜYÜK ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Süper Lige geldiğimizde ise oldukça heyecanlı bir şampiyonluk mücadelesi görüyoruz. Galatasaray'ın, Medical Başakşehir'i,  Beşiktaş'ın da Teleset Mobilya Akhisar'ı mağlup etmesi, iki hafta sonra oynanacak olan derbiyi çok daha önemli kıldı. Şampiyonluk yarışında kanımca 'dananın kuyruğu' bu hafta kopacak. Kazanan kulüp, geride kalan maçlar için çok önemli bir avantaj sağlayacak. Düşme potasında bulunan kulüplerle oynanacak maçlarda bence dikkat edilmesi gereken karşılaşmalardan olacak.

Şampiyonluk yarışı içerisinde olan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bu hafta kupa maçı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Bu hafta liderliği elde eden Galatasaray 60, ikinci Beşiktaş ve averajla üçüncü olan Başakşehir'in 59, dördüncü Fenerbahçe'nin ise 57 puanı bulunuyor.

Son yıllarda böyle heyecanlı bir şampiyonluk yarışı yaşanmadı. Düne kadar şampiyonluktan uzaklaştığını düşündüğümüz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şampiyonluk potasına girdiğini unutmamak gerekiyor. Kalan haftalar bir çok şeye gebe olacak gibi görünüyor.

Kalan maçların fair-play ve iyi oyunlar tamamlanması en büyük dileğimiz olacak. 

Beşiktaş'ın efsane futbolcusu ve başkanlarından Baba Hakkı'yı da ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kubilay Akbaba 2018-04-17 11:04:36

Yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Basında fazla yer almayan Darüşşafaka yazınız için size teşekkür ediyorum. Teşekkürler

Avatar
Yalçın 2018-04-17 11:38:15

Geçen yazınızdaki gibi köklü takımlara sahip çıkılıp bu şekil yazılar yazılması gurur verici ve unutturmamak adına güzel dediginiz gibi sona yaklaştığımız maçlarda dananın kuyruğu bu hafta sizinde yazınızda belirttiğiniz gibi kopar gibime geliyor.sizinde yazdığınız bu yazılardan dolayı tebrik eder başarılarınızı dilerim üstadım