banner24
banner25

Yelken Sporu'nda Çeşme Yarışları Tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Çeşme'de Yelken Kulüpleri'nin katıldığı yelken sporu yarışları sona erdi.

Yelken Sporu'nda Çeşme Yarışları Tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Çeşme'de Yelken Kulüpleri'nin katıldığı yelken sporu yarışları sona erdi.

21 Mayıs 2017 Pazar 21:25
Yelken Sporu'nda Çeşme Yarışları Tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Çeşme'de Yelken Kulüpleri'nin katıldığı yelken sporu yarışları sona erdi. Yelken Eğitimi konusunun da işlendiği yarışlar sonucunda, Optimist-Optimist Junior, Laser Radial-Laser Standart ve Laser 4.7 sınıflarında dereceye girenler belli oldu. İzmir Yelken Kulüpleri ile Karşıyaka Yelken Kulübü'nün de katıldığı ve İzmir'in Çeşme ilçesinde gerçekleştirilen yarışmalara 41 Yelken Kulübü katıldı.

YELKEN KULÜPLERİ YARIŞTI

Türkiye Yelken Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası'nda yaşanan heyecan son gün yarışları ile tamamlandı. Çeşme Ilıca Körfezi'nde düzenlenen yarışlara, 41 kulüpten 262 Optimist, 36 kulüpten 108 Laser olmak üzere toplam 370 sporcu dereceye girebilmek için yarıştı.

Yarışlar, 5 gün sürdü ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Yarışlar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri, Çeşme Yelken Kulübü'nde yapılan törenle verildi.

Çeşme Yıldızburnu Parkuru'nda 5 gün süren yarışlar sonucunda, Optimist Junior erkekler sınıfında Mustafa Can Öztuncer (ARM Urla), kızlarda ise Bilgenur Yazıcı (Turgutreis), Optimist erkekler kategorisinde Caner Türk (Göztepe), kızlar kategorisinde Okyanus Arıkan (ARM Urla) birinci oldu.

Laser 4.7 genel sınıfta, Yiğit Yalçın Çıtak (Turgutreis), İlayda Veziroğlu (Fenerbahçe Doğuş) birinci olurken, Laser 4.7 Junior sınıfında Ece Asya İkizler (Galatasaray), Laser Radial Genel kategorisinde Alp Baltalı (İstanbul Yelken), Ayşenur Orhan (Tekirdağ Yelken İhtisas), Laser Radial Gençler sınıfında Alp Baltalı (İstanbul Yelken) Laser Standart Genel kategorisinde Alp Rodopman (Fenerbahçe Doğuş), Laser Standart Gençler sınıfında Mehmet Duran Dinç (Galatasaray) ilk sırada yer aldı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, yarışların yelken sporu için Çeşme'nin ideal rüzgâr ortamında gerçekleştiğini söyledi. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen ulusal yarışların sonuncusu ise önümüzdeki Eylül ayında Bodrum Yalıkavak'ta yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.