banner24
banner25

Wayne Rooney Everton’da

Dünyaca ünlü İngiliz kulübü Manchester United forması giyen Wayne Rooney, Everton’a transfer oldu.

Wayne Rooney Everton’da

Dünyaca ünlü İngiliz kulübü Manchester United forması giyen Wayne Rooney, Everton’a transfer oldu.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 01:38
Wayne Rooney Everton’da

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’a transfer olan yıldız futbolcu Wayne Rooney 2 yıllığına anlaştı.

1985 yılında İngiltere Liverpool’da dünyaya gelen yıldız futbolcu, forvet olarak görev yapıyor. İngiliz futbolunun en büyük golcüleri arasında yer alan futbolcu,1996-2002 yılları arasında Everton altyapısında top koşturdu. 2002-2004 yıllarında Everton’da profesyonel olarak oynayan İngiliz futbolcu, 67 maçta 15 gol kaydetti. 2004 Temmuz’unda Manchester United takımına transfer oldu. Henüz 18 yaşındayken 25 Milyon Pound gibi bir rakama transfer olma başarısı gösterdi. Manchester United forması ile Premier Lig Şampiyonluğu, İngiltere Federasyon Kupası, İngiltere Süper Kupası, İngiltere Lig Kupası, UEFA Şampiyonlar Lig’i Şampiyonluğu, UEFA Avrupa Lig’i Şampiyonluğu gibi birçok başarıya imza attı. 13 yıl forma giydiği İngiliz Kulübü’nde 559 maçta 253 gole imza attı. İngiltere’nin en başarılı futbolcuları arasında yer alan İngiliz golcü, İngiltere Milli takımında da başarısını sürdürdü. Milli takım formasıyla 119 maçta 53 gol atarak golcülüğünü ıspatladı.

ESKİ TAKIMI OLAN EVERTON’A GERİ DÖNDÜ

Yıldız futbolcu artık eski takımı olan Everton takımı için forma giyecek. Geçen sezon 93 puanla Chelsea FC’nin şampiyon olduğu Premier Lig’de Everton topladığı 61 puanla 7. olmuştu. 1878 yılında kurulan Everton takımı, maçlarını Liverpool şehrinde bulunan Goodison Park Stadı’nda oynuyor.

Son Güncelleme: 10.07.2017 01:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.