banner24
banner25

V1 Otomobil Yarış Heyecanı İzmir'de Başladı

V1 Challenge Otomobil Yarışları'nın 7. sezonu İzmir Ülkü Park'ta düzenlenen ilk ayak yarışlarıyla başladı.

V1 Otomobil Yarış Heyecanı İzmir'de Başladı

V1 Challenge Otomobil Yarışları'nın 7. sezonu İzmir Ülkü Park'ta düzenlenen ilk ayak yarışlarıyla başladı.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:19
V1 Otomobil Yarış Heyecanı İzmir'de Başladı

V1 Challenge Otomobil Yarışları'nın 7. sezonu İzmir Ülkü Park'ta düzenlenen ilk ayak yarışlarıyla başladı. 15 pilotun mücadele eetiği yarışta, genç pilot Ali Türkkan, yapılan iki yarışı da kazanarak yarış serisine iyi bir başlangıç yaptı.

İzmir Ülkü Yarış Pisti, Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarına 2 bin metre uzunluğundaki parkuruyla ev sahipliği yapıyor. Parkurda koşulan ilk ayakta, birbirinden hızlı ve tecrübeli pilotlar yarıştı. Sıralama turlarında en hızlı zamanı Ali Türkkan yaptı. Türkkan'ı, Çağlayan Çelilk ve Ubeyde Saygılı takip etti. Geçtiğimiz yılın şampiyonu olan Burak Çukurova ise sıralama turlarında en iyi dördüncü zamanı yapan pilot oldu.

YARIŞTA KAZA YAŞANDI

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen ilk yarışta Ali Türkkan birinci olurken, Çağlayan Çelik ikinci, Burak Çukurova ise üçüncü oldu.

V1 Challenge formatı gereği birinci yarışta puan alan ilk 12 pilot, ikinci yarışta ters sıralama ile start aldı. İkinci yarışta oldukça heyecanlı geçti. İlk virajda yaşadıkları temas nedeniyle yoldan çıkan Ümit Erdim, Efe Albağlar ve Kamil Çat yarışı tamamlayamadı.

YARIŞIN BİRİNCİSİ DEĞİŞMEDİ

Yarışta yaşanan bu kaza sonrası yarış durduruldu ve ardından yeniden start verildi. 9 tur süren mücadele sonunda ilk üçe giren pilotlar yine değişmedi.

18 yaşındaki genç ve başarılı pilot Ali Türkkan bu yarışı da lider tamamladı. İkinci yarışta da ikinciliği Çağlayan Çelik aldı. Burak Çukurova ise üçüncü oldu.

V1 Challenge heyecanı İzmir'de 20 Ağustos'ta Ülkü Park'ta yapılacak olan sezonun ikinci ayağı ile sürecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.