banner24
banner25

Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası İzmir'de Yıldızları Buluşturuyor

Türkiye'nin en köklü tenis kulüpleri arasında yer alan Kültürpark Tenis Kulübü, bir ilk'e imza atarak dünya sıralamasında yer bulan tenisin yıldızlarını İzmir'e getiriyor.

Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası İzmir'de Yıldızları Buluşturuyor

Türkiye'nin en köklü tenis kulüpleri arasında yer alan Kültürpark Tenis Kulübü, bir ilk'e imza atarak dünya sıralamasında yer bulan tenisin yıldızlarını İzmir'e getiriyor.

07 Haziran 2017 Çarşamba 14:44
Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası İzmir'de Yıldızları Buluşturuyor

Türkiye'nin en  köklü tenis kulüpleri arasında yer alan Kültürpark Tenis Kulübü, bir ilk'e imza atarak dünya sıralamasında yer bulan tenisin yıldızlarını İzmir'e getiriyor. İzmir'de düzenlenecek olan TEB Kültürpark Tenis Cup'ta, başta milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay olmak üzere dünya sıralamasında ilk 150'de yer alan kadın tenisçiler katılacak.

Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) 76 yıllık geçmişe sahip. Türkiye Tenis Federasyonu'nun desteği ile tarihindeki en büyük turnuvayı organize eden KTK, 60 bin dolar ödülü olan İTF Womens Circuit TEB Kültürpark Cup'u düzenliyor. Turnuva, aynı zamanda İzmir'de uluslararası alanda düzenlenecek ilk kadın tenis turnuvası olacak.

DÜNYANIN EN BAŞARILI KADIN TENİSÇİLERİ KATILACAK

Kültürpark Tenis Kulübü'nde turnuva ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ve As Başkanlar Ruçem Canbeyli ile Tolga Şekercioğlu, basın toplantısı düzenledi. Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, Dünya tenis sıralamasında 155.'ci sırada yer alan milli tenisçi Çağla Büyükakçay'ın yanında, yine milli tenisçilerimiz olan Ayla Aksu, Başak Eraydın ve Pemra Özgen'in yanısıra bir çok genç yıldız adayının turnuvaya katılacağını belirterek, "Uluslararası kadınlar tenis turnuvası hem bizim hem İzmir'in tarihinde bir ilk olacak. O nedenle hem gururlu hem de heyecanlıyız. Tenis şöleni tadında geçeceğini düşündüğümüz bu turnuvaya milli tenisçilerimiz başta olmak üzere dünya sıralaması içinde ilk 150'de yer bulan önemli tenisçiler de katılacak" dedi.

İzmirlileri tenis turnuvasını takip etmeye çağıran Uyaroğlu, "Bu organizasyonun İzmir'e getirilmesinde emekleri bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Federasyon İzmir Temsilcisi Bülent Necimoğlu'na da İzmir ve KTK adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Temsilcisi Bülent Necimoğlu ise İzmir'de tenis sporu için çok uygun şartlar bulunduğunu ifade ederek, "Kültürpark Tenis Kulübü imkanları açısından da böyle bir turnuvayı çok önceden hak ettiğini düşünüyoruz. Böyle turnuvalar maliyetlidir. Bu anlamda sponsorluklar önemlidir. Eğer şimdi olduğu gibi İzmirli firmalar bu tarz turnuvalara sponsor olurlar ise ve İzmirliler de bu organizasyona sahip çıkar ise böylesi büyük organizasyonları şehrimize getirmek daha kolay olur." dedi.

TURNUVAYA KATILACAK TENİSÇİLER

Turnuvaya, Kadınlar Dünya Sıralaması'nda 125.'ci sırada yer alan Nina Stojanovic, 136.'cı sırada bulunan Viktoriya Tomova, 140.'cı sırada yer alan Kateryna Kozlova, 155.'ci sıradaki milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, 158.'ci sırada yer alan Tamara Zidansek gibi kadınlar dünya tenis sıralamasının önlerinde yer alan isimler katılacak. Eleme ve ana tablo olmak üzere toplam 60 civarında tenisçinin katılması beklenen turnuvadaki tüm karşılaşmalar Kültürpark Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilecek. Turnuva, 17 Haziran ile 24 Haziran tarihlerinde yapılacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.