banner24
banner25

Türkiye'nin İlk Kadınlar Özel Futbol Turnuvası

Türkiye'nin ilk kadınlar özel futbol turnuvası olan 'Kızlar Sahada' turnuvasının finalleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanacak.

Türkiye'nin İlk Kadınlar Özel Futbol Turnuvası

Türkiye'nin ilk kadınlar özel futbol turnuvası olan 'Kızlar Sahada' turnuvasının finalleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanacak.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 02:25
Türkiye'nin İlk Kadınlar Özel Futbol Turnuvası

Türkiye'nin ilk kadınlar özel futbol turnuvası olan 'Kızlar Sahada' turnuvasının finalleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanacak. Bu yıl 5.'si düzenlenen turnuvanın final maçları Boğaziçi Üniversitesi'nde Uçaksavar Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencilerinden, anneannelere, genel müdürlerden, eski milli futbolculara kadar geniş bir sosyal yelpazede tüm kadınları sahada biraraya getiren oluşumun sloganı ise 'iyi futbol'.

KIZLAR SAHADA FUTBOL TURNUVASI

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde çalışan kadınlardan oluşan futbol takımlarının katıldığı turnuvada, kurumsal kategorisinde Türkiye'nin önde gelen birçok şirketi yer alıyor. Şirketlerde çalışanlar da turnuvada yer alıyor.

Turnuva sonunda, 'En İyi Pankart', 'İyifutbol Senesi', 'Antrenör Özel Ödülü', 'Takım Ruhu ile En Çok İlham Veren Ekip Ödülü' kategorilerinde ödül verilecek.

TURNUVA İLE BUGÜNE KADAR 3 BİNDEN FAZLA KADIN FUTBOLLA TANIŞTI

'Kızlar Sahada' projesinden elde edilen gelir, Türkiye'nin önde gelen vakıflarından olan AÇEV'in, 'Baba Destek Programı'na bağışlanacak.

'Kızlar Sahada' turnuvası aracılığıyla, 2012'den bu yana 3 binden fazla kadın ve kız çocuğu futbol ile tanıştı. 'Kızlar Sahada'nın amacı kadınları takım ruhuyla güçlendirmek ve erkek alanı olarak görülen futbol sahasında dönüşüm hikayelerine ilham sağlamak.

TURNUVA KAPSAMINDA DÜZENLENEN PROJELER

'Kızlar Sahada' turnuvasının her yıl mayıs ayında yapılan İstanbul Kupası dışında, yıl boyunca gerçekleştirilen liseler arası Gençlik Kupası, her yaştan kadının katıldığı sekiz haftalık Kızlar Sahada Ligi ve Kızlar Sahada Akademi adı altında projeleri bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.