banner24
banner25

Otomobil Sporları'nda Kocatepe'ye Tırmandılar

Türkiye 2017 Tırmanma Şampiyonası ikinci ayak yarışları Afyonkarahisar'da düzenlendi.

Otomobil Sporları'nda Kocatepe'ye Tırmandılar

Türkiye 2017 Tırmanma Şampiyonası ikinci ayak yarışları Afyonkarahisar'da düzenlendi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 02:11
Otomobil Sporları'nda Kocatepe'ye Tırmandılar

Otomobil Yarışları Türkiye 2017 Tırmanma Otomobil Sporları Şampiyonası ikinci ayak yarışları Afyonkarahisar'da düzenlendi. Yarışlar, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi katkılarıyla Afyonkarahisar Kocatepe yolunda yapıldı. Gerçek araba yarışları ve hızlı araba yarışları izlemek isteyenler yarış alanını doldurdu.

2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 2. Ayak Yarışları'na, Otomobil Yarış Türleri'ne göre Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Eskişehir şehirlerinden 32 otomobil katıldı. Yarışta, ApexMasters pilotları Abbas Çimen, Ege Bilaloğlu, Mert Bilaloğlu ve Furkan Karan, arkadan itişli araçları ve drift şovları ile izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı.

6 KİLOMETRELİK PARKUR

Kocatepe Tırmanma Yarışı, 6 kilometre uzunluğunda olan parkurda, 3 çıkış üzerinden düzenlendi. Etabın karakteri ve kalitesiyle, sporcuların beğenisini kazanan Kocatepe Tırmanma Yarışı sonucunda Kategori 1'de Citroen Saxo VTS ile Bursa'dan yarışa katılan Engin Apaydın birinci olurken, İstanbul'dan yarışa katılan Burakcan Sohtorik Fiat Palio ile ikinci oldu. Bir başka Fiat Palio ile Ankara'dan yarışa katılan Ramazan Ekiz ise yarışta üçüncü oldu.

KATEGORİ 2

Kategori 2'de yapılan yarışta ise Neo Motorspor adına Peugeot 208 R2 ile yarışan Ferhat Tanrıbilir birinci olurken, ikinci sırayı ise İzmir'den Renault Clio R3 ile yarışa katılan GP Garage My Team yarışçısı Murat Soyçopur aldı. Yarışın üçüncüsü ise Ankara'dan Ford Fiesta ST ile yarışan Önder Akcengiz oldu.

KATEGORİ 3

Kategori 3'te ise, Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Adil Küçüksarı birinci olurken, Mitsubishi Lancer EVO IX ile Antalya'dan yarışa katılan GP Garage My Team yarışçısı Okan Tanrıverdi ikinci, Renault Clio II Sport ile İzmir'den yarışa katılan Erkan Yanıkoğlu ise üçüncü oldu.

KATEGORİ 4

Tırmanma Yarışı Kategori 4'te Honda Civic Type-R EP3 ile İzmir'den yarışa katılan Efe Albağlar birinci olurken, Ankara'dan yarışa katılan Yavuzhan Cabbaroğlu Subaru Impreza WRX ile ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Mazda RX-8 ile İstanbul'dan yarışa katılan Emin Cem Yalın elde etti.

Yarışın ödül töreni ise Kocatepe Anıtı önünde yapıldı.

Son Güncelleme: 29.05.2017 02:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.