banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Gael Clichy Başakşehir Kadrosunda

Spor Toto Süper Lig'i ikinci olarak tamamlayan ve şampiyonluğu son maçlara kadar kovalayan Başakşehir Gael Clichy'i transfer etti.

Gael Clichy Başakşehir Kadrosunda

Spor Toto Süper Lig'i ikinci olarak tamamlayan ve şampiyonluğu son maçlara kadar kovalayan Başakşehir Gael Clichy'i transfer etti.

07 Temmuz 2017 Cuma 01:31
Gael Clichy Başakşehir Kadrosunda

Manchester City takımında sol bek olarak görev yapan futbolcu 1985 doğumlu.

Clichy, 5 yaşında başladığı futbol hayatında birçok Fransız kulübünde görev yaptı. AS Hersoise kulübüyle başladığı futbolculuk kariyerine sırasıyla 1997 yılında JS Cugnaux,1998 yılında AS Tournefeuille,2000 yılında AS Cannes takımlarında görev aldı.

Fransız takımlarında gösterdiği başarılı performansla İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal takımına transfer oldu. Arsenal takımından Manchester City takımına geçen başarılı sol bek 1 Temmuz 2017 yılına dek Manchester City takımı formasını giydi. Transfer görüşmeleri nedeniyle İstanbul'a gelen futbolcu artık Medipol Başakşehir takımının sol beki olarak görev yapacak. İsmi daha önce Galatasaray takımıyla da anılan Fransız sol bek tercihini Başakşehir kulübü'nden yana yaptı. Cuma günü sözleşme imzalayacak Fransız futbolcunun 3 yıllık sözleşme imzalayacağı ve yıllık alacağı ücretin ise 3 Milyon Euro olacağı bildirildi. İngiltere Premier Lig temsilcisi Manchester City ile yollarına ayıran futbolcu için Başakşehir takımı bonservis ödemeyecek.

Başka Türk takımlarının da takibi altında bulunan yıldız futbolcu ise yeni takım arkadaşı olacak Emmanuel Adebayor'a danıştığı ve Başakşehir kulübü'nden etkilendiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Geçen sezon başarılı bir grafik çizen Başakşehir takımı Süper Lig Şampiyonluğu'nu ve Ziraat Türkiye Kupası'nı son anda kaçırmıştı. Şampiyon Beşiktaş'ın ardından ligi 2. sırada tamamlayan Başakşehir 34 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 73 puan toplama başarısını göstermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.