banner24
banner25

F1 Pilotları 'Halo' Güvenlik Sistemiyle Korunacak

Dünyada milyonlarca takipçisi bulunan Formula 1 (F1) yarışlarında pilotların güvenliği için yeni bir sistem geliştirildi.

F1 Pilotları 'Halo' Güvenlik Sistemiyle Korunacak

Dünyada milyonlarca takipçisi bulunan Formula 1 (F1) yarışlarında pilotların güvenliği için yeni bir sistem geliştirildi.

21 Temmuz 2017 Cuma 05:00
F1 Pilotları 'Halo' Güvenlik Sistemiyle Korunacak

Dünyada milyonlarca takipçisi bulunan Formula 1 (F1) yarışlarında pilotların güvenliği için yeni bir sistem geliştirildi. Geliştirilen yeni sisteme F1 yöneticileri tarafından onay verildi. Yeni 'Halo' güvenlik sistemi F1'e tanıtıldı.

2018 YILI İTİBARİYLE TÜM F1 YARIŞLARINDA YER ALACAK

2018 yılından itibaren tüm F1 arabalarından 'Halo' sistemi takılı olacak.

Formula 1 otomobillerinin gelecek sezondan başlayarak yeni "Halo" kokpit koruma sistemini kullanacağı haberleri, motor sporları taraftarlarının karışık tepkileriyle karşılandı.

POTANSİYEL TEHLİKELERDEN KORUYACAK

2018 yılından sonra F1'de yer alan 20 aracın sürücülerinin, uçan enkaz ve diğer potansiyel tehlikelerden korunmak için güvenlik cihazıyla donatılacağı haberi, motor sporlarının dünya yönetim organı olan FIA tarafından doğrulandı.

FIA OY BİRLİĞİ İLE HALO'YA ONAY VERDİ

FIA, "Formula 1 Strateji Grubu'nun Temmuz 2016'da oy birliği ile Formula 1 için ek ön koruma ve sürücülerden gelen destekle oy birliği ile yapılan anlaşmanın ardından FIA, 2018 için 'Halo'nun kullanıma sunulduğunu doğruladı" açıklamasında bulundu.

F1 pilotlarından Max Verstappen, Red Bull otomobiline, 'Halo' sistemi takılı. Max Verstappen, 2016 İtalyan Grand Prix hafta sonunda 'Halo' ile donatılmış olan Red Bull otomobiliyle yarıştı.

HALO EN İYİ GÜVENLİK PEEFORMANSI SUNUYOR

Verstappen, "Ekiplerin desteği ile tasarımının bazı özellikleri daha da zenginleşti. Son beş yıldır çok sayıda cihazı geliştirip değerlendiren 'Halo'nun en iyi genel güvenlik performansını sunduğu açıkça görülüyor" diye konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.