banner24
banner25

Emmanuel Emenike Olympiakos’a Transfer Oldu

Yunanistan Süper Lig ekibi Olympiakos Fenerbahçe’de top koşturan Nijeryalıyı renklerine bağladı.

Emmanuel Emenike Olympiakos’a Transfer Oldu

Yunanistan Süper Lig ekibi Olympiakos Fenerbahçe’de top koşturan Nijeryalıyı renklerine bağladı.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 19:44
Emmanuel Emenike Olympiakos’a Transfer Oldu

1987 yılında Nijerya’da dünyaya gelen Emenike, Nijerya’nın Delta Force FC takımında futbola başladı. Daha sonra Güney Afrika ikinci lig takımlarından Mpumalanga Black Aces takımına transfer oldu. Başka bir Afrika takımında da top koşturan Emenike, 2009-2010 sezonunda Karabükspor’a kiralık olarak geldi. Türkiye macerasına Karabükspor’la başlayan Emenike, 2010-2011 sezonunda 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Fenerbahçe’den Spartak Moskova’ya transfer olan Nijeryalı 2013 yılında 13 Milyon Euro karşılığında tekrar Fenerbahçe’ye döndü. Yıldız futbolcu ayrıca BAE takımlarından Al-Ain ve İngiltere’nin West Ham United takımlarında da görev yaptı. Nijeryalı forvet, geçtiğimiz sezon 27 maçta 8 gol attı.

Yunan basınındaki haberlere göre bonservis bedeli olarak 2,5 Milyon Euro ödendi. Futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Yunanistan Süper Lig temsilcisi Olympiakos takımı Yunan futbolunun en öenmli takımlarından biri. Avrupa kupalarına çok sık katılan Yunan temsilcisi 2011 yılından beri Yunan Süper Lig’ini şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi. 1998-1999 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 6 kez son 16 takım arasına girme başarısını gösterdi. 1925 yılında kurulan Yunan kulübü maçlarını Georgios Karaiskis Stadı’nda oynuyor. 32 bin kişilik statta sayısız başarılara imza atan Yunan kulübü en çok şampiyon olan takım konumunda bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.