banner24
banner25

Suudi Arabistan'dan Dünyanın En Büyük Güneş Enerjisi Projesi

Suudi Arabistan ve SoftBank, dünyanın en büyük güneş enerjisi projesini inşa etmek için yaklaşık 200 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Suudi Arabistan'dan Dünyanın En Büyük Güneş Enerjisi Projesi

Suudi Arabistan ve SoftBank, dünyanın en büyük güneş enerjisi projesini inşa etmek için yaklaşık 200 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

02 Nisan 2018 Pazartesi 05:48
Suudi Arabistan'dan Dünyanın En Büyük Güneş Enerjisi Projesi

Suudi Arabistan ve SoftBank, dünyanın en büyük güneş enerjisi projesini inşa etmek için yaklaşık 200 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. Bu, bugüne kadar ilan edilen en büyük güneş enerjisi panelleri projesi. Suudi Arabistan gibi en büyük kanıtlanmış petrol rezervlerine sahip ülkenin bile petrolden diğer enerji türlerine doğru çeşitlendirmeye gitmesi dikkat çekici.

Suudi Arabistan tam anlamıyla güneş enerjisinden faydalanmak için iyi bir konuma sahip. Suudi Arabistan'da ortalama güneş ışınları, 1.8kWh / m 'den 2 ve 2.2kWh / m kadar yüksek. Bu, son birkaç yılda yenilenebilir enerjinin dağıtılmasında oldukça istekli olan Almanya gibi ülkelerdeki ortalama güneş ışınlanmasının iki katından daha yüksek.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE İLGİ GÖSTERDİ

Suudi Arabistan, yıllardır yenilenebilir enerjiye ilgi gösterdi, ancak bu alandaki önceki çabaları oldukça mütevazi kalmıştı. 2013 yılı sonunda, ülke aynı dönemde Almanya'da 35GW'lık üretim ile karşılaştırıldığında 25MW'lık güneş enerjisine sahipti. Geçtiğimiz yıl, Suudiler 300 MW'lık bir tesis inşa etmeyi planladılar. 200GW'lık bir tesis sadece mevcut herhangi bir güneş santralinden daha büyük büyüklükte ve Suudi Arabistan'ın elektrik üretimini neredeyse üç katına çıkaracaktı. Halihazırda ülke elektriğin yaklaşık 2 / 3'ü için doğalgaz kullanmakta.

Suudiler, yenilenebilir enerjinin önemini birkaç yıldır dile getiriyor ve bu büyüklükte bir anlaşma, 10 yıllık bir çalışma olacak. Ülke sadece güneş enerjisinden bahsetmiyor,  Suudiler aynı zamanda 80 milyar dolara malolacak 16 nükleer reaktör inşa etmeyi planlıyor. Suudi Arabistan'da, enerji tüketiminin agresif bir şekilde sürdürülmesi, 2000 yılından bu yana elektrik tüketiminin yılda ortalama yüzde 9 arttığını gösteriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.