banner24
banner25

Menderes’te 14 Şubat hazırlığı tamam

Seraları ziyaret eden Başkan Artcı; “ Üreticimizin yüzü bu yıl da gülüyor!”

Menderes’te 14 Şubat hazırlığı tamam

Seraları ziyaret eden Başkan Artcı; “ Üreticimizin yüzü bu yıl da gülüyor!”

09 Şubat 2022 Çarşamba 12:13
Menderes’te 14 Şubat hazırlığı tamam
Özellikle tarım alanında bölgenin ve ülkenin önemli merkezlerinden biri olan Menderes’te kesme çiçek üreticileri 14 Şubat Sevgililer günü için hazırlıklarını tamamladı. Seraları ziyaret ederek üreticilerle sohbet eden AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “ İlçemiz 50’li yıllardan bu yana çiçeğin başkenti. Türkiye’nin başta gül olmak üzere tüm kesme çiçeklerde yüzde 60’ın üzerinde ihtiyaç karşılayan üreticilerimiz; 14 Şubat Sevgililer Günü için de iç ve dış pazarda önemli bağlantılar kurdu. Yüzleri gülüyor. Dolayısıyla bizim de öyle. Çünkü, yangın, sel gibi tüm felaketlere rağmen ayakta kalmaları ve işlerini geliştirmelerini çok önemsedik.” diye konuştu.
Sevginin eli yine Menderes’ten uzanacak…
Başkan Artcı, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala, Menderesli kesme çiçek üreticilerinin hummalı çalışmasına ve heyecanına ortak oldu. Menderes Havzası’nın verimli toprakları ve toprağı işleyen emekçisiyle marka değer olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “ Menderes, 15’i kesme çiçek olmak üzere, 140’a yakın tarım ürününde hem ülkemizde hem dünyada marka. Son yıllarda arka arkaya yaşanan felaketlerle sarsılan üreticimize başta Sayın Bakanımız Pakdemirli olmak üzere; hükümetimizin önemli destekleri oldu. İlçemizde yetiştirilen gül, karanfil, gerbera, kasımpatı ve lisiyantus gibi kesme çiçekler yüzakımız. Türkiye’nin dört yanına yine ilçemizden sevgi eli uzanacak. İlçemizde geçtiğimiz yılki 14 Şubat’ta ve ardından anneler gününde yüzleri gülen çiçekçilerimizin bu yıl genelde artan iş hacimleriyle çok daha iyi noktada olduğunu gördük. Heyecanlarına ortak olduk.”

Hedef 200 Milyon TL
Menderes’in kesme çiçekçilikte İzmir'de, açık ve kapalı 397 hektarlık toplam alandaki üretimin de öncüsü olduğuna dikkat çeken Başkan Artcı; “ Menderes nereden bakarsanız bakın tarımsal üretiminin desteklenmeyi hakettiği bir ilçe. Bu alanda faaliyet gösterenlerimizin pek çoğu ailelerimiz düzeyinde. Ancak, inanılmaz bir katma değer yaratıyorlar. Hummalı bir hazırlıkları vardı, biz de ortak olduk. 14 Şubat için girdi beklentisi ağırlıklı olarak iç piyasadan olmak üzere 200 Milyon TL. Üreticimizi destekliyoruz. Onların kazanması, ülkenin kazanması demek. Menderes’in kazanması, İzmir’in kazanması demek. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Pakdemirli’nin gözü kulağı burada. İzmir’e her gelişinde ilçemize mutlaka dokunur. Bugüne kadar, sadece dönemsel değil, genel finansman, istihdam ve girdi destek ve teşvikleriyle yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Bu verimli toprağın ve emeğin kıymeti bilinmeli
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; Menderes’in verimli toprağının ve bu toprağı işleyen insan emeğinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasında şu ifadelerin altını çizdi; “ Şimdi böyle bir üretim ve kazanç potansiyelinin yok sayılması söz konusu. Bu marka değerleri görmezden geliyorlar. Ve bizden buna ‘tamam’ dememiz bekleniyor. Çok beklerler! Bu toprağın ve iş gücünün potansiyelini daha ileriye nasıl taşırız diye düşünmek yerine, çöp dağlarını, sularını burada biriktirmeye kalkışıyorlar. Elindeki hazineyi çöpe çamura bulayarak yok etmek, hiçbir aklın kârı olamaz! Her zaman başka bir çözüm vardır. Çözüm ve yatırım adı altındaki bu akıl almaz girişimlere boyun eğmemizi kimse beklemesin. Menderes’in toprağı Menderesli’ye emanettir ve son noktayı yine onlar koyacaktır.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.