banner24
banner25

İzmir'e Tüp Geçit Müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacağız. Bunları da birbirleriyle birleştirip İzmir'in trafiğini ring haline getireceğiz" diye konuştu.

İzmir'e Tüp Geçit Müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacağız. Bunları da birbirleriyle birleştirip İzmir'in trafiğini ring haline getireceğiz" diye konuştu.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 17:41
İzmir'e Tüp Geçit Müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'de yapacakları yatırımlarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Arslan, "İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacağız. Bunları da birbirleriyle birleştirip İzmir'in trafiğini ring haline getireceğiz" diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ATO Congresium'da düzenlenen '2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'na katılarak incelemelerde bulundu. Fuar ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Arslan, "Fuar, görsel olarak, köprü, viyadük ve tünelcilik alanında neler yaptığımızı görmek, bilgi birikimimiz ile tecrübelerimizi görsel olarak birbirimizle paylaşmaya yarıyor" dedi.

Bakan Arslan, fuarın aynı zamanda, yapılacak oturum ve konferanslar ile teorik olarak da bu birikimleri paylaşmayı ve Türkiye'nin kat ettiği önemli mesafelerin üzerine yeni şeyler koyarak, böylece ileriye yürümesini sağlayacağına inandığını belirterek, "Bu işin üç ayağı var. Akademisyenler, kamuda bürokrasi ve sektörde de bu işi gerçekleştirenler var. Her biri birbirinin tamamlayıcısı. Hiç birinin tek başına bir anlamı yok. Burada kamu ve özel sektör işbirliğini önemsiyoruz. Bunun bilinciyle son 14 yılda çok mesafe aldık. Bu mesafeyi alırken, buna inanan ve ülkenin ilerlemesi, büyümesi ve gelişmesi için alt yapı projelerinin olmazsa olmaz olduğunu gören ve destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve onların çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Ne zaman Meclisimize bir konuyu götürsek, değerli vekillerimiz her zaman verdikleri destekle yolumuzu açıyorlar." şeklinde konuştu.

BAKANLIK DÜNYA ÇAPINDA GURUR VERİCİ BAŞARILARA İMZA ATTI

Son 14 yılda, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol mesafesini 25 bin 350 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Bakan Arslan, bu rakamın da her geçen gün artarak değiştiğini kaydetti. Arslan, "Sıcak asfaltı da önemsiyoruz. Bunu 8 bin kilometreden, 21 bin 500 kilometrenin üzerine yükselttik. Bu ülke, 80 yılda 50 kilometre tünel yapmıştı, Bolu Dağı Tüneli'nden 17 yılda çıkabilmiş iken, bizler, 300 kilometre tünel yaptık. Bugün itibariyle ülkemizde 350 kilometre tünel bulunuyor.

Bu yıl bitirmeyi hedeflediğimiz yine 60 kilometre tünel var. Ovit Tüneli sadece Erzurum ve Rize'yi bir birine bağlamıyor, ülkemizin güneyini İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan, hayatı kolaylaştıran ve ticaretin yolunu açan bir projedir." dedi.

"İZMİR KÖRFEZ GEÇİDİNİ YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin her yerine tüneller yapıldığını aktaran Bakan Arslan, Marmaray ile batırma tüp tünellerinin, dünya çapında gururumuz olduğu gibi iki kıtayı denizin altından demir yolu ile bağlayan, dünyanın ilklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "200 milyona yakın insanımız bunları kullanır hale geldi. Ondan sonra Avrasya tüneli var. Denizin 106 metre altından giden ve dünyanın en derin çift katlı delme tüneli. Bunlar tünelcilik konusunda gösterdiğimiz başarıdır. Şimdi İnşallah İzmir'de, 'İzmir Körfez Geçidi'ni yapacağız. Orada hem köprü, hem de batırma tüp yapacağız. Bunları birbiri ile birleştirerek İzmir'in trafiğini de ring haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

"SADECE TÜNEL DEĞİL KÖPRÜLER DE YAPIYORUZ"

Sadece tünel değil köprüler de yaptıklarını ifade eden Bakan Arslan, "Osmangazi Köprüsü ayak açıklığı ile dünyanın en büyük 4.'cü köprüsü. Çanakkale'de, '1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımına başladık. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.'cü yıl dönümünde hizmet verecek, dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsünü yapmış olacağız. Şu ana kadar 2 bin 150 adet köprü yaptık. 897 adet köprüyü de onardık. Bakanlık olarak, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında 14 yılda 340 milyar TL yatırım yaptık. Ülkenin ticaret ve ekonomisinin büyümesi için şehirleri birbirine bağlamanın önemini bilerek, her alanda yatırım yaptık. Bu yatırımlara devam edeceğiz" dedi.

Bakan Arslan'ın yaptığı konuşma sonrası kurdele kesimi gerçekleştirildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Bakan Arslan daha sonra fuarda bulunan stantları ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.