banner24
banner25

İtalya bugün sandık başına gidiyor

İtalya'da bugün genel seçimler yapılacak. Yaklaşık 47 milyon seçmen sandık başına giderek parlamento ve senatoyu belirleyecek.

İtalya bugün sandık başına gidiyor

İtalya'da bugün genel seçimler yapılacak. Yaklaşık 47 milyon seçmen sandık başına giderek parlamento ve senatoyu belirleyecek.

04 Mart 2018 Pazar 03:05
İtalya bugün sandık başına gidiyor

İtalya'da bugün genel seçimler yapılacak. Yaklaşık 47 milyon seçmen sandık başına giderek parlamento ve senatoyu belirleyecek. Ülke genelinde genel seçim amacıyla kurulan sandıklar sabah 07.00'de açılacak ve oy kullanma işlemi gece 23.00'e kadar devam edecek.

İtalya'da parlamento seçimleri için 18 yaş ve üzerindekiler, Senato seçimleri içinse 25 yaş ve üstündekiler oy kullanacak. İtalya dışında yaşayan 5 milyon civarındaki İtalyan ise oylarını 1 Mart tarihine kadar kullanmıştı.

KARARSIZ SEÇMENİN ORANI YÜZDE 20

İtalya'da seçimler öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarında, seçmenlerin yaklaşık yüzde 20'lik diliminin kararsızlardan oluştuğu belirtiliyor. Kararsız seçmenler dağıtıldığı zaman ortaya çıkan tablo, hiçbir partinin tek başına iktidara gelemeyeceğini gösteriyor.

Kamuoyu araştırmalarına göre, seçimlerden 5 Yıldız Hareketi dikkat çekiyor. Parti genel başkanı Luigi di Maio henüz 31 yaşında ve İtalya tarihinde en genç başbakan adayı.

SAĞ İTTİFAK ÖNDE GÖRÜNÜYOR

Siyasi yasaklı durumunda olan Silvio Berlusconi'nin Haydi İtalya, AB ve göçmen karşıtı Kuzey Ligi ile İtalya'nın Kardeşleri partilerince oluşturulan sağ ittifakınsa seçimlerden en yüksek oyu alacağı tahmin ediliyor.

İttifak partileri, seçim vaatleri kapsamında kaçak olarak kabul edilen göçmen kişileri geri göndermeyi vaat ediyor. İttifak partileri buna ilave olarak, vergi dilimlerini kaldırmaktan ziyade sabit oranlı vergilendirme konusunu ön gören yeni bir sistem vadetti.

Bu ittifakın başbakan adayı ise Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani. 2013'te vergi kaçırmak suçlamasıyla yargılanarak ceza alan Silvio Berlusconi, siyasi yasaklı olduğu için başbakan adayı olamıyor.

Son Güncelleme: 04.03.2018 03:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.