banner24
banner25

İmamoğlu, Yerinde Dönüşümü İnceledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”ni yerinde inceledi.

İmamoğlu, Yerinde Dönüşümü İnceledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”ni yerinde inceledi.

13 Haziran 2020 Cumartesi 12:37
İmamoğlu, Yerinde Dönüşümü İnceledi

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’dan projeyle ilgili bilgi alan İmamoğlu, saha gezisi sırasında projenin ne zaman biteceğini soran vatandaşı bilgilendirdi. İmamoğlu vatandaşın, “Tapu işi ne olacak” sorusuna, “O, Meclis’te 5 aydır bekleyen bir konu. Meclis’in buna ‘Evet’ demesi lazım. Umut ediyoruz Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız. Plan çıkınca, tapu verebiliyoruz” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında konumlandırılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, saha gezisi öncesinde İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’dan projeyle ilgili sunum aldı. Kahraman, İmamoğlu’na ile ona eşlik eden İBB üst yönetimine, projenin tarihçesini, önlerine çıkan zorlukları ve geliştirdikleri çözümleri anlattı. Kahraman, İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinden yüzde 65 ile anlaşma sağlandığı, kalan yüzde 35’le ilgili ikna çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİ
İmamoğlu ve beraberindeki heyet, sunumun ardından saha incelemesine çıktı. Bu sırada bir vatandaş, İmamoğlu’na projenin ne zaman tamamlanacağı sorusunu yöneltti. İmamoğlu, vatandaşa, “Önümüzdeki 2 ay bu anlamda çok hızlı yürüyecek. Bir; taşınacak olanların işini kolaylaştıracağız. İki; çevre güvenliğini sağlayacağız. Üç; buraya biz kendi hizmetlerimizi taşıyacağız. Beltur, sosyal tesis, anaokulu vesaire… Dört; taşınmak istemeyenlere de plan üzerinden onlara katkı sunma çabasını ortaya koyacağız” yanıtını verdi. İmamoğlu, vatandaşın, “Tapu işi ne olacak” sorusunu ise “O, Meclis’te 5 aydır bekleyen bir konu. Az önce onu konuştuk. Meclis’in buna ‘Evet’ demesi lazım. Umut ediyoruz Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız. Plan çıkınca, tapu verebiliyoruz” şeklinde yanıtladı. Örnek dairelerde incelemelerde bulunan İmamoğlu, donatı alanlarını da beraberindeki heyetle gezdi. Proje tamamlandığında, yaklaşık 2 bin hak sahibi, depreme dayanıklı evlerine kavuşmuş olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.