banner24
banner25

Gaziemir’de Korona'ya Karşı Psikolojik Destek

Koronavirüs salgınına karşı çalışmalarını aralıksız sürdüren Gaziemir Belediyesi, salgının yarattığı psikolojik etkilere karşı yurttaşlara destek veriyor.

Gaziemir’de Korona'ya Karşı Psikolojik Destek

Koronavirüs salgınına karşı çalışmalarını aralıksız sürdüren Gaziemir Belediyesi, salgının yarattığı psikolojik etkilere karşı yurttaşlara destek veriyor.

19 Nisan 2020 Pazar 09:34
Gaziemir’de Korona'ya Karşı Psikolojik Destek

Gaziemir Belediyesi, yeni Koronavirüs salgınından dolayı evlerinde kalan yurttaşların, bu süreçte yaşadığı kaygı ve stresle baş edebilmeleri için Psikolojik Destek Hattı’nı hizmete soktu. Sosyal izolasyon nedeniyle dışarı çıkamayan ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyanlar 0549 793 04 53 numaralı telefonu, hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında arayarak psikologla görüşüp destek alabilecek.
Psikolojik Destek Hattı’nda görev yapan psikolog; salgın nedeniyle yaşanan belirsizlik, günlük yaşam pratiğinin değişmesi, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal izolasyondan dolayı yaşanan yalnızlık hissi, umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, virüse yakalanma ve yakınlarının sağlığı konusunda yoğun kaygı gibi duygular yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyor.

YENİ SÜRECE UYUM
Psikolojik Destek Hattı’nda yurttaşlara destek veren Psikolog Yeliz Yorulmaz, salgın nedeniyle yaşanan psikolojik sorunlarla baş etme konusunda önerilerde bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle insanların yaşam pratiklerinin mecburen değiştiğini, bu durumun da insanların psikolojisi üzerinde birçok etki yarattığını söyleyen Psikolog Yeliz Yorulmaz, “Koronavirüsle birlikte alışılmadık bir yaşam sürdürmek durumundayız. Tüm alışkanlıklarımız, sosyal yaşantımız, ailemiz, arkadaşlıklarımız, iş hayatımız bu yeni düzene uyum sağlamaya çalışıyor. Doğal olarak da bu süreçte korku, kaygı, çaresizlik, umutsuzluk, öfke gibi hoşa gitmeyen pek çok duyguyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Şunu söyleyebilirim ki tüm bu duyguları yaşarken yalnız değilsiniz. Toplumumuzun büyük bir kısmı benzer kaygıları yaşıyor” dedi.

SALGIN HERKESİ FARKLI ETKİLİYOR 
Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanılan sosyal izolasyonun her bireyi farklı etkilediğinin altını çizen Psikolog Yeliz Yorulmaz, “Biliyoruz ki herkes aynı koşullarda evde kalmıyor. Bu süreç söylendiği kadar kolay ya da eğlenceli olmayabiliyor. Bazen çocuklarla 24 saat aralıksız birlikte olmak zorlayıcı olabiliyor. Ya da eşinizle uzun süre başbaşa kalmak umduğunuz gibi sonuçlanmıyor. Bunun yanında‘evde kal’mak isteği halde çalışmak zorunda olanlar ve işini kaybettiği için ‘evde kal’mak zorunda olanlar bu süreci farklı yaşayabiliyor” diye konuştu.

EVDE KALMANIN KEYFİNİ ÇIKARIN 
Virüs salgını sürecinde zor günler geçirenyurttaşlara bu sürecin geçici olduğunu hatırlatan Psikolog Yeliz Yorulmaz, salgının yarattığı psikolojik etkilerle baş etme konusunda şu önerilerde bulundu: “Unutmayın, içinde bulunduğumuz bu durum geçici bir süreç. Virüsü ciddiye alın, önlemeleri ihmal etmeyin; ama virüsü hayatınızın merkezine koymayın, farklı uğraşlar edinin. Evde kalmanın keyifli yanlarını keşfetmeye çalışın. Çocuklarla daha fazla vakit geçirmek, daha fazla kitap okumak, daha fazla uyumak, yeni yemek tarifleri denemek, izleyemediğiniz filmleri izlemek ya da size ne iyi geliyorsa onu yapmak gibi aktivitelerle bu süreci keyifli hale getirin. Geleceğe dair plan yapmayı, hayal kurmayı bırakmayın. Sahip olduklarınıza sıkıca sarılın. Acelemiz yok, vaktimiz çok. Yeter ki sağlıkla kalalım.”

VİRÜSLE ÇOK YÖNLÜ MÜCADELE
Koronavirüs salgını nedeniyle birçok sorunun ortaya çıktığını ve bu sorunlarla mücadelede yurttaşlara destek olmak için özel uygulamalar hayata geçirdiklerini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “İnsanlığı tehdit eden Koronavirüs salgını, sağlık sorunlarının yanında ekonomik, sosyal ve psikolojik birçok soruna da yol açtı. İnsan yaşamını çok yönlü etkileyen bu süreçte belediyelere önemli görevler düşüyor. Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren teyakkuza geçtik. Kamusal alanların temizlenip ilaçlanması uygulamalarımız başta olmak üzere; ekonomik, sosyal ve psikolojik desteklerimizle bu sürecin yönetilmesini sağlıyor, yurttaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Bu süreçte yaşanan sosyal izolasyon nedeniyle evlerinden çıkamayan yurttaşlarımıza ve engelli bireylere Yalnızlıkla Mücadele Programımız kapsamında özel olarak destek veriyoruz. Bu uygulamalarımıza bir yenisini ekleyerek Psikolojik Destek Hattı’nı hizmete soktuk. Psikolojik sorun yaşayan, destek almak isteyen yurttaşlarımız, Psikolojik Destek Hattımızı arayarak psikoloğumuzla görüşüp sorunlarını aşacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.