banner24
banner25

“Egemen Kıbrıs Türk Devleti Birleşmiş Milletler’ce tanınmalıdır!..

”Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı zaferinin yıldönümünde bir açıklaması yayınladı. Nacar, “ Egemen Kıbrıs Türk Devleti Birleşmiş Milletler’ce tanınmalıdır!..” dedi.

“Egemen Kıbrıs Türk Devleti Birleşmiş Milletler’ce tanınmalıdır!..

”Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı zaferinin yıldönümünde bir açıklaması yayınladı. Nacar, “ Egemen Kıbrıs Türk Devleti Birleşmiş Milletler’ce tanınmalıdır!..” dedi.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:02
“Egemen Kıbrıs Türk Devleti Birleşmiş Milletler’ce tanınmalıdır!..

Nacar’ın yayınladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Büyük Türk Milleti, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı Zaferin Kutlu Olsun!..

Kahraman Mücahitlerin ve korkusuz Mehmetlerin, imanı ve süngüsüyle, 20 Temmuz 1974’te, yeniden yazdığın Kıbrıs zaferimizi bir an önce diplomatik zafere çevirmek şarttır!

MİÇOTAKİS VE ANASTASİADİS BU YÜZÜ NEREDEN BULUYOR?

Aziz Milletim,

Egemen Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya devletlerince tanınmasını ve Birleşmiş Milletler (BM) üyeleri arasına girmesini sağlamak Türkiye için tarihî bir mecburiyettir!

Neden mecburiyettir?

Şundan: Yunan Başbakanı Miçotakis, 17 Mayıs 2022’de Washington ziyaretinde, ABD Kongresinde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini” söylemiştir de ondan!

Neden mecburiyettir?

Şundan: Rum lider Anastasiadis, 2 Temmuz 2022’de Madrid’teki NATO zirvesine katıldı. Rum lider, "Kıbrıs'ın tamamının meşru Cumhurbaşkanı" ünvanıyla NATO zirvesi liderler yemeğine oturdu. Oysa oturduğu koltuğun diğer meşru ortağı Türklerin lideri Ersin Tatar’ın orada esamesi bile yoktu!..

Neden mecburiyettir?

Avrupa Birliği’nde (AB) ve Birleşmiş Milletler’de (BM), Rum Yönetimi Kıbrıs’ın tek temsilcisi olarak görülüyor da ondan!..

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN BECERİKSİZLİĞİ

Neden mecburiyettir?

Şundan: Konya’da 9 - 18 Ağustos 2022’de ‘İslami Dayanışma Oyunları’ düzenleniyor. Ancak bu oyunlara Kıbrıslı Türk sporcular katılamıyor!

Oysa o Kıbrıslı Türk sporcular (KKTC), 1980’de İzmir’de yapılan ‘İslam Ülkeleri Spor Oyunları’na, 75 sporcuyla katılmış, 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya kazanarak vatanlarına dönmüşlerdi…

BÜYÜK AYIP, BÜYÜK YÜZ KARASI

Kıbrıs Türklerinin, Konya’daki ‘İslami Dayanışma Oyunları’na bile kendi devletlerinin adı ve bayrakları altında katılamaması, Türkiye için büyük bir diplomasi ayıbıdır, yüz karasıdır! Türk Dış Politikası için büyük bir beceriksizliktir!

Türk gençleri, sporseverleri ve sporu için büyük bir kayıptır. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) için büyük bir ayıptır! Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) için büyük bir kayıptır!

İslam ülkeleri için büyük bir kayıptır! Birleşmiş Milletler için büyük bir diplomasi ayıbıdır, yüz karasıdır!

KIBRIS DÜŞERSE TÜRKİYE DÜŞER!..

Büyük Türk Milleti,

Yukarıdaki beş olay bile ispat etmeye yetiyor ki, Kıbrıs Zaferimizi, siyasî, diplomatik, kültürel, ekonomik, teknolojik zaferlerle taçlandırmak ve egemen Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasında yerini almasını ve BM üyeleri arasına girmesini sağlamak Türkiye’nin tarihî görevidir! Bu görev hiçbir gerekçe ile savsaklanamaz!..

Kıbrıs’a sadece ekonomik gözle bakılmamalıdır! Kıbrıs’ı Türkiye’ye yük olarak görmekten vazgeçilmelidir. Kıbrıs davamızın anlatılması engellenmemelidir! Denktaşlar frenlenmemelidir! Kıbrıs’ı ‘timsahın kuyruğu’ olarak görmekten acilen vazgeçilmelidir!

Kıbrıs Türkiye için olmazsa olmazdır! Kıbrıs Türkiye’nin nefes borusudur, gırtlağıdır! Kıbrıs, Türk dünyasının ve İslam dünyasının kilit taşıdır!

Kıbrıs düşerse Türkiye düşer! Kıbrıs ABD, İngiltere, Rusya, Yunan için, ne kadar stratejik önemde ve el konulması gereken bir ada ise; Türkiye için bin kat daha stratejik önemdedir: Şehitler emaneti Kıbrıs, bizim canımızdır, kanımızdır, namusumuzdur, egemenlik davamızdır!..

İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE UYAR!

Aziz Milletim,

İktidarı da muhalefeti de uyar! Göreve davet et! Aynen 1960’larda, 1970’lerde “Mehmetçik Kıbrıs’a!..” diyerek uyardığın gibi ikaz et! Oturdukları koltuğun hakkını vermeye çağır! Görevini doğru dürüst yapmayanları, savsaklayanları cezalandır!..

Kıbrıs’ın tamamını Rum toprağı olarak gören, Kıbrıs Türklerine tahammül bile edemeyen, Kıbrıs Türk devletinin varlığına asla yer vermeyen Rum Yönetiminin; bu hukuksuz, haksız, zalim tavrına karşı; taviz üzerine taviz vermek ve havanda su dövmek kendi kendimizi kandırmaktır:

“Artık yeter!..” deyip egemen Kıbrıs Türk Cumhuriyetini bir an önce ilan etmekten başka çıkar yol yoktur!..

Selam olsun! Hala Sultanlara, Lala Mustafa Paşalara, Barbaroslara ve Denktaşlara!..

Selam olsun! Teslim olmayıp destanlar yazan kahraman Mücahitlere!..

Yaşasın Kıbrıs Türklerinin haklarının savunucusu ve koruyucusu millî siyaset!..

Hür yaşasın Kıbrıs Türkleri!..

Yaşasın Egemen Kıbrıs Türk Cumhuriyeti!..”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.